maanantai 25. syyskuuta 2017

Tuiskulan emäntäJohan löytyi Tuiskulan emännälle & miljööseen sopiva vaate. Katsokaa miten värit ja kuosi sulautuvat ympäröivään luontoon. Kun hypistelin tätä mekkoa kirpputorilla, rakas Welmerini tuli paikalle ja totesi heti: "Nonni, tuon otat sitten ihan varmasti messiin".  😍


Jotta minä teen asusta / asukokonaisuudesta postauksen, vaatteen tai asessorin täytyy olla todellinen helmi menneiltä vuosikymmeniltä. Viimeksi asusta on ollut maininta täällä, jossa ylläni on Väinö-pappani vaimolleen ompelema mekko 1960-70-luvulta.


Olen ollut vaate-alalla töissä toistakymmentä vuotta ja voitte uskoa, että "rätei & lumpui" pyöriteltäessä niitä on myös tullut shopattua uskomattomia määriä ilman todellista tarvetta. Muodin mukaisesti mentiin kuin muutkin sopulit sesongista toiseen. Jälkiviisaana kysyn itseltäni MIKSI?

 Puolitoista - kaksi vuotta sitten aloin hiffaamaan asioita eri perspektiivistä, ymmärsin kuinka turhaa kaikki materia ja muodin perässä juokseminen on ollut tähän ikävuoteen asti. Sieltä kun se onni ei löydy eikä tule. Minä ainakin myönnän, että tuli myös shopattua jotta piristäisi omaa oloa. Vaate oli ollut päivän päällä ja siihen se sen piristys sitten jäikin. Tunnistatko sinä itsestäsi tämän piirteen? Shoppailetko koskaan vain oman mielihyvän ylläpitoon vs. tarpeeseen? Täytätkö jotain tyhjiötä elämässäsi ostamalla uutta ja kivaa?

Käyppäs kurkkaamassa instassa @ostolakko365,
siellä hyviä ajatuksia koskien shoppaamista ja sen todellista tarvetta. 

Hiffaukseni jälkeen naurahdan itselleni; näillä tähän mennessä shoppailemillani vaatteilla ja asessoreilla minä taidan pärjätä loppuelämäni 😂


Nämä vaatteiden helmet, mistä innostun kertomaan ovat tuulahdus menneestä. Voisiko jopa sanoa "vanhoilta hyviltä ajoilta", jolloin naiset oli naisia ja miehet miehiä. Ja mikä tärkeintä arvomaailma kohdallaan.Tämä mielestäni postauksen arvoinen helmi on Oravaisten Verkatehdas Oy:n käsialaa oleva mekko. Materiaalina keinokuituinen jersey-kangas, joka nousi naistenvaatteissa suosioon 1960-luvulla.
Uskomaton löytö kirpparilta femmalla.


Wikipediasta Oravaisten Verkatehtaan historiaa löytyy täältä.
Jos jollain rakkaalla lukijallamme on tietoja / muistoja tästä tehtaasta, suunnittelijoista ja ompelijoita, olisimme infosta kiitollisia.

Mekko on kuin uusi, siihen aikaan on panostettu laatuun. Minun veikkaukseni on, että tämä on ommeltu 1960-70 luvulla. Miltä mahtaa näyttää nykyajan vaatebrändien mekko vuosikymmenien päästä käytön ja pesun jälkeen? En halua yhtään dissata nykyajan vaateyrityksiä, mutta on sanomattakin selvää, että hinta & laatu - suhteet on menneet päälaelleen jo aikaa sitten.
Minä henkilökohtaisesti toivon, että suomalainen vaateteollisuus nostaisi päätään, mutta taitaa olla kaukaa haettua.

Mikä on sinun arvomaailmasi vaatetuksen suhteen? Onko lempibrändiä / suunnittelijaa? Ompeletko itse? Kierrätkö kirppareita?

Minun on tarkoitus opetella ompelun salat, kiitos rakkaan anoppini joka lahjoitti meille saumurin. Sitä kun oppii "tormuuttamaan" niin vain mielikuvitus on rajana 😉

Tähän loppuun haluan vinkata upeasta vaateliikkeestä Porvoossa (myös nettikauppa)
 Niin Mua Second Hand & Vintage
Sieltä voi löytyä sinunkin helmi vuosikymmenten takaa .

Kuvista kiitokset rakkaalleni Welmerille 💖

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti