maanantai 27. marraskuuta 2017

Rakkaan Welmerin joulukalenteriViime vuonna me vietimme merellisen joulun M/T Kiislalla Porvoossa öljysatamassa
ja ankkurissa Svartbäckin selällä.

Happy Holidays
Merellinen joulu 2016

Eli vuonna 2016 joulukuu meni rakkaani ollessa merellä ja arki rullasi työtörnin mukaan.
Welmeri painoi duunia laivalla ja minä ajelin kodin ja sataman väliä riippuen laivan liikkeistä. Kotona tein joulujuttuja ainostaan joulukorttiaskartelun merkeissä, sekä ruuat aatonaatolle jonka vietimme kotona Merimaskussa laivan ollessa Naantalin satamassa.
Ensimmäinen joulumme / joulukuumme siis soljui töiden äärellä, joten emme myöskään muodostaneet omia joulutraditioita kotiin.

Tänä vuonna joulukuusta speciaalin tekee se, että me olemme lomalla koko joulukuun!
Joulukuu 2017 saa siis luvan muodostaa meille yhteisiä joulutraditioita.
 Te ketkä jo tunnette meitä, arvaatte varmaan ettei traditioihin tule kuulumaan turhaa kaupallista  joulukrääsää, saati ja hysteriaa muistamisten kanssa jne. Me olemme sitä mieltä, että läheisiä muistetaan läpi vuoden, ei vain tiettyinä juhlapyhinä. Lahjoja / kortteja emme vaihda, emmekä laita kuin ainostaan rakkaan sisareni lapsille sekä meidän kummankin emokotiin. 
On turhaa heittää rahaa materialistiseen muistamiseen, koska tunnearvo on ystävyydessä ja lämmössä koko vuoden ajan, ei  suinkaan tavarassa jouluaattona.

Uskoisin, että meidän joulutraditiomme tulee keskittymään kulinaarisiin nautintoihin; laatikot äidin ohjeilla (erikoismaininnalla imelletty perunalaatikko vuoden 1985 ohjeen mukaan), itsetehty sinappi, kapteenskan herkut eli tortut sekä tietenkin kinkku.

Tänä vuonna minä ideoin ja värkkäsin rakkaalle oman joulukalenterin juhlistaaksemme sitä, että hän on kotona!
💝
Minun sydämeni kapteeni tykkää oluesta, joten arvatenkin joulukuun pussukoista avautuu makuelämyksiä oluiden maailmaan.
Toki sieltä oluiden seasta saattaa muitakin pieniä ylläripylläreitä löytyä....

Tämä oli oikein mukava projekti toteuttaa, minähän tykkään askarrella!
Meidän  Hehku-juniori osallistui iskän joulukalenteriin tuomalla ystävällisesti metsäreissultamme pienen oksan kotiin saakka. Tuo oksa pääsi kalenterin korttia koristamaan. 
💙 Tähän postaukseen haluan ilmaista myös respectini Suomen Merimieskirkolle, sekä Suomen seurakunnissa toimiville Merimieskirkkopiireille.

Vuonna 2015 luettelossa toimi 51 suomenkielistä ja 24 ruotsinkielistä merimieskirkkopiiriä. Piirien toiminta on seurakunnan omaa toimintaa, jonka avulla tuetaan Merimieskirkon tekemää työtä.  
Nämä Merimieskirkkopiirit tunnetaan ennenkaikkea satojen villasukkaparien neulomisesta merenkulkijoiden joululahjoiksi. 

Viime vuonna minä liikutuin tästä pyyteettömästä muistamisesta kun näin Kiislalla messissä eksoottisen joulupuun alla joululahjat merimiehille ja -naisille, mainitsinkin siitä täällä.
Itse kutojana tiedän, että ne vaativat aikaa, työtä ja lankaa!
Joten KIITOS 😍

6 kommenttia:

 1. Ihana vaimo olet kun miehen lemppareilla täytät kalenterin!
  Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle Nina <3

  VastaaPoista
 2. No nyt täytyy olla tismalleen samaa mieltä sun kanssas Outi! Mun vaimo on rautaa, tarvittaessa kovaa, mutta useimmiten ihanan sulaa ;)

  VastaaPoista
 3. Merimieskirkko ja merimieskirkkopiirit tekevät kyllä arvokasta työtä merenkulkijoiden hyväksi. Itse pääsin aikanaan opintojen yhteydessä tutustumaan näihin työmuotoihin, kun suoritin kansainvälisenharjoittelun merimieskirkon kautta. Toivottavasti tänäkin jouluna miehesi saa lämpimät villasukat merimieskirkkopiirin kutomana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa 😍
   Ihanaa joulukuuta 🎄🎁🤶🎅

   Poista