tiistai 12. joulukuuta 2017

Grillibroileria Tuiskulan tapaan


Talven ensimmäiset kunnon lumet satoivat Tuiskulaan muuntaen maiseman talviseksi satumaaksi.

Päivän askareissa tuli nälkä ja muistin, että jääkaapissahan köllöttelee kokonainen broisu valmiina mitä mureimpiin seikkailuihin.

Olimme juuri muuttaneet citykodista vanhan kunnon pallogrillin Tuiskulaan > summa summaarum > otetaan kanaan hiilen maku pintaan ja työnnetään sen jälkeen uunin lämpöön muhimaan.

Koska AINA on grillauskelit 😉


Tuli, miten makee elementti 😍

Mua niin huvitti aluksi ku raahasin tämän pienen terhakkaan pallogrillin tohon etupihalle. Näytti niin yksinäiselle & synkälle. Siinä se potentiaali nököttää, ja kaikki ympärillä on "negaa" 😆

Mut mites se oli? Kuten itsenäisyyspäivän päivityksessä ( Mitä 6.joulukuuta meille merkitsee? ) tuli vaahdottua, asenne ratkaisee. Ja näin, pieni sinnikäs pallogrilli heräsi eroon.


Buddhalainen viisaus kuuluu jotenkin näin: Yhdestä kynttilästä voi sytyttää vaikka 10 000 muuta, ilman että sytyttävä kynttilä palaa loppuun yhtään aikaisemmin. Pätenee myös grilleihin? Hakkenpäässä muita rillaajia?

Tänään rillailtiin miekkosten kesken. Hehkua oli NIIN VAIKEE saada selfieen. Ymmärtäähän tuon, hänellä on älyä ja läsnäoloa sen verta enemmän ihan luonnostaan. "Some mädättää aivon", miettii Hehku. Ja ikää tosiaan on 5kk 😍


Kun hiillos oli valmis, ritilälle aseteltiin maustettu broisu lämmittelemään. Tätäkö se on ku puhutaan että ollaan "kananlihalla?" Äkkiä lämpeni broisu ja levitti siipensä. Harmi jotta kölli selällään ja höyhenetkin on jonnekki matkalle jääneet. Muutoin olis varmasti lehahtanu Hakkenpään luontoon. 😆 


Puhe oli, että pieni hiilen maku pintaan ja uuniin. Peti tehtiin siinä odotellessa ja tänään se koostui seuraavista aineksista:

-Porkkanaa
-Kukkakaalia
-Sipulia
-Valkosipulia
-ChiliäBroisu sinne, kerran poiskaan ei lentänyt.

Pari-kolme tuntia uunissa. Alkuun 175C jota pudotellaan pikkuhiljaa tunnin jälkeen alas.

Odotellessa tulee nälkä, ja uunivuoassa kypsyy broisu sekä vihannekset.

Helppoa ja tunnelmallista ensilumipäivää Tuiskulasta 💗


2 kommenttia:

  1. Broileriruoat on niin hyviä. Ihan liuan harvoin tulee tehtyä kokonainen broileria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ole koskaan ennen tänne muuttoa tehnyt kokonaista broileria. Aina vaan niitä samoja koipia uunissa jne. Mut sit täällä alettiin rakkaan vaimon kanssa kokeileen kokonaisia broisuja, niin että ensin nuotiolla pintaan makua ja sit uuniin. Ovat ihan parhaita. Maltti on valttia, eli jos vaikka sen 3 tuntia jaksaa odotella uunissa ja tiputtaa lämpöjä pikkuhiljaa > tulee niin mureeta ja mehukasta et vie kyllä kielen mennessään.

      Poista