perjantai 8. joulukuuta 2017

Mitä 6.joulukuuta meille merkitsee?


6.joulukuuta. 

Meille suomalaisuuteen ehdollistuneille sangen merkittävä päivä. Tornion / Haaparannan keskustassa voit tehdä empiiristä tutkimusta ehdollistumisesta siirtymällä muutamalla askeleella vuosisadan juhlapäivästä normi keskiviikkoon ja takaisin. 😏

Ehdollistaminen / ehdollistuminen pyörittää koko egon maailmaa ja mikäs siinä, kunhan tiedostat asioiden todella olevan näin. 

Mekin päätimme tehdä jotain 6.joulukuuta kunniaksi. Tai ehkä pikemminkin, saimme hyvän tekosyyn tehdä jotain? Molempi parempi ja lopputuloksena mainio ilta luonnon huomassa.


Meille tämä maa näyttää itsensä luonnon kautta. Siksipä itsenäisyyspäivä olikin meille tänä vuonna luontopäivä.

Herättiin rauhassa aamuun, keitettiin kaffetta ja annettiin päivän hiipiä eteenpäin... Ideana oli lähteä lenkille vasta kun hämärä alkaa laskeutua. Ottaa rinkkaan muutama yleisesti mielletty suomalainen juttu, ja katsoa mitä niillä saa aikaan.

Rinkkaan pakattiin:
-Puukko
-Klapeja
-Makkaraa

Ja koska oli itsenäisyyspäivä, me ehdollistuneina (tai tänään niin valinneina?) pakkasimme mukaan myös:

-Havin sinivalko kynttilät
-Hehku viiniä
-Pari tinapikaria

💗


Koko pesue lähti pimeään mukaan. Oliwia vipelsi ja Hehku jolkotteli... 


Ilta alkoi hämärtyä juuri sopivasti kun pääsimme määränpäähän. Selfie on näissä some piireissä jotenkin kova juttu, ni otettiin sellanen. Silvuplee. 😏


Sytytettiin nuotio ja aseteltiin kynttilät hankeen / sammaleeseen. Meidän mielestä, jos haluaa oikeen isänmaallisuudella lähteä hekumoimaan > parempaa kynttilätelinettä ei ole kuunaan tehty.

Aikanaan, monen isoisä on kynttilätelineen sijaan muotoillut tällaisesta mättäästä "pystykorvalleen" paremman tuen. Viinipullon sijaan sama mies on tähtäinjyvän kautta tiiraillut toista isänmaalleen ehdollistunutta piruparkaa.


Me skoolattiin täällä pimeässä & nuotion loimussa asenteelle. Ei niinkään lipuille eikä aatteille, koska niiden varjolla tai oikeastaan pelkästään noista syistä on maailman sivu hölmöilty. Skoolattiin siis vain asenteelle. Oikea asenne kun on universaali juttu. Sitä joko löytyy tai sitä ei löydy. Se ei ole lipun, ideologian eikä uskonnon määrittelemä juttu ollenkaan...


Todellisuus on aina jotain ihan muuta kuin mustaa / valkoista. Todellisuus ei näin ole myöskään sinivalkoista, ei edes 6.joulukuuta.

Nuotiossa todellisuutta kuvastaa liekki. Ehdollistuneen egon luomaa "todellisuutta" sitten vaikka nuo puut. Sytyttämätön nuotio ei pala, eikä täten lumoa. Pelkällä mustalla hiilellä kankaaseen luonnosteltu taulu ei ole valmis, vaan sketsi.


Ja siksi,

Hyvää 100-vuotispäivää oikea asenne.

Toivottavat Tuiskulan asukit:
-Welmeri
-Justiina
-Oliwia
-Hehku

😍

6 kommenttia:

 1. Hieno postaus, tosin Suomen sotaveteraaneille todellisuus on ollut mustavalkoista, sillä ei ihmisen mieli muuten olisi kestänyt sitä kaikkea, vihollinen oli silloin vihollinen, vaikka sodan kamaluus ja järjettömyys onkin siinä, että molemmilla puolilla taisteli nuoret ja varmasti urheat ja samalla pelokkaat. Meille kaikki on jo eri värien kirjoja, mutta samaan tilanteeseen joutuessa kaikki olisi taas hyvin mustavalkoista.

  Ehkäpä ihmiskunnan pitää möhliä oikein kunnolla, niin että meitä ihmisiä on enää niin vähän eli ei ole enää rotuja, ei lippuja, ei uskontoja, on vain ihmisyys. Sellaista maailmaa toivoisin <3 Surullisinta on nähdä tuomitsevaisuutta juuri uskonnon nimeen, törmäsin tähän taas ihan yllättävältä taholta instassa ja tulin surulliseksi. Uskovainen ihminen tuomitsee toisen uskonnon. Voi blaah, meikäläiselle on selvää, että avaruudestahan me tullaan ja avaruudessa myös asutaan ja kaikki uskonnot ovat jotenkin yhtä ja kenties jopa kivoja iltasatuja kuolemanpelkoon. Elämä on kuitenkin ja avaruus ja maailma ja äärettömyys jotain todella ihmeellistä eli kaikki ei ole nähtävissä. <3 Meni vähän scifiksi, mutta kun herättelitte niin paljon ajatuksia. <3

  Teidän itsenäisyyspäivä luonnonhelmassa on ollut upea, paluu kaiken alkulähteille. <3 Olette kyllä niin mieletön pari.

  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Hienosti pyörittelet ihan saman tyylin juttuja kuin mekin.

   Mustavalkoinen on egolle turvallista, sen takia moinen houkuttaa ja siihen haksahdetaan yksilöinä ja massoina tämän tästä. On turvallista mukamas tietää miten asiat makaavat, vaikka tämä tieto olisi kuinka päin prinkkalaa tahansa. Oma näennäisen turvallinen henkinen tila ajaa faktan edelle. Tätä voi kokeilla jokainen vaikka omassa pienessä piirissään. Yritäppä vaikka päivän ajan olla muodostamatta mielipidettä kenestäkään. Yllättävän vaikeaa, kun aina pitäisi olla heittämässä tyyppejä lokeroihin pienimmästäkin ärsykkeestä. Ja miksi? Jotta henkinen lipastosi olisi mukamas järjestyksessä. Ajatus siitä, että antaisi asioiden vain rullata, on pelottavaa... Siitäkin huolimatta, että asiat todellisuudessa aina rullaavat lipastostasi huolimatta =)

   Ihminenhän noin yleisesti pitää itseään kovinkin viisaana olentona. Onko viisautta kontata tuhansia vuosia samoilla periaatteilla? Sukupolvista toiseen? Siirtää omat lukot ja henkiset jäykkyydet seuraaville sukupolville jotta heillä on taas eväät kunnon potaskaan jossain vaiheessa... Sanotaan, että historia opettaa. Jos tämä apinalaji olisi aidosti viisas, näin varmasti olisikin. Mutta mitä vielä. Ollaan kanssasi samaa mieltä siitä, että ihmisen pitää möhliä itsensä sukupuuton rajalle jotta egon verhoa saadaan sen verran raolleen et viisauteen päästään isommin käsiksi.

   Ihminen voi olla älykäs ja rakentaa itselleen vanhasta väritelkkarista vaikka tikkaa heittävän robotin. Mutta samaan aikaan tämä sama yksilö voi olla uskomattoman ameeba mitä tulee elämäntaitoon ja viisauteen yleensä. Viisaus ja äly kun ovat aivan eri asioita. Älyä meillä apinoilla on jo ihan riittävästi selviytyäksemme, viisaus taas antaa odottaa itseään egon verhon takana. Jokaisella se siellä kyllä on, se tulee syntymässä ja on itse elämän ydin. Eli toivoa on aina kun on elämääkin.

   Olisi makee olla näkemässä aika, jolloin samassa olennossa saadaan käyttöön sekä äly, että viisaus. Varmasti sellaisia heppuja on aikojen saatossa jo elänyt ;)

   Kiitti vielä postauksestasi, oli mukava alottaa aamu lukemalla meidän mielestämme viisaita ajatuksia.   Poista
 2. Voihan ameeba, ihminen on pelkkä struuma elämän kiertokulussa. Onneksi välillä syntyy ihmisiä, jotka aidosti rohkeudellaan ja viisaudellaan muuttavat maailmaa toivoakseni kohti parempaa kohti. Kyyninen ääni sisälläni kuitenkin kuiskii, ettei ihminen koskaan opi. Jotain suurta ja surullista pitää tapahtua, jotta ei ole muuta vaihtoehtoa kuin oppia menneiden sukupolvien virheistä.

  Hyvää viikonloppua ja kiitos kattavasta vastauksesta. ☺☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia <3
   Ihanaa viikonloppua ja synttäripäivän halaukset ja suukot <3

   Poista
 3. Minä en nyt puutu tuohon pohdintaa, mutta kovasti samoja mietin kuin Tiia!
  Teillä on puitteet juhlinnalle ollut kohdillaan. Ihanan tunnelmallista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi, oli kyllä maagista olla pilkkopimeässä metsässä nuotion ja kynttilän loimussa kuunnellen luonnon ääniä... Hieno momentti <3
   Tunnelmallista iltaa <3

   Poista