maanantai 11. joulukuuta 2017

M/S Justiinan lokikirja. Talviunille.Joulukuu jo pitkällä, ja Justiinan talviunille laitto alkoi käydä yhä ajankohtaisemmaksi. Mulla oli ajatuksena, että Justiinalla vielä oltais yks reissu tässä kuussa tehty. Mutta muuttokiireet sun muut itse järkätyt menot eivät selkeesti olleet messissä tuossa suunnitelmassa.

Niimpä tyttö räntäsateesta pois ja lämpimään halliin talvehtimaan. Kuulitte oikein, lämpimään. Tämän kaiken mahdollistaa Hakkenpään oma Saaristo Marina. Tää on makee paikka asua, sillä naapurin Jussi, tuttavallisemmin Juissi, on kyllä sellanen dynamo joka hoitaa ja fiksaa. Aivan sama mikä asia. 

Näkki oli päässyt Justiinaankin jo pesimään. Juissi tosin otti Näkistä melkosen puolinelssonin painepesureineen. Joten Näkki ei talvehdi Justiinassa. 😆Nostokeli oli harmaa, harmaatahan se on ollut jo pidempään. Me käytiin vaimosein kanssa kaatamassa masto jo muutamaa päivää aikaisemmin. Siinä se Justiina puksuttaa kohti traileria, masto kaadettuna... mutta into piukassa kuten aina. Justiina on kowa peli, sekä vaimona että veneenä. 😍


Keli oli niin kostea ja kylmä, että venttiilit veti huuruun ihan väkisin. Ei auttanu webaston huudattaminen, eikä edes motonetin tupakansytyttimeen kytkettävä tuuletin. Kuskin oli avattava kattoluukku ja työnnettävä kuula keliin. Onneksi oli pipo.

Juissin ohjeistuksella tähtäiltiin traileriin. Tuo ei ole syyttävä sormi, vaan komento ottaa pakkia. Tai ainakin niin mä luulin? Ja hyvin meni.


Otettiin Justiina haarukkaan ja "full ahead" samalla ku Juissi peruutteli traileria syvemmälle.

Ja sinnehän se kiipusti komiasti.

Justiinan ex-omistaja oli meille kertonutkin, että näin hän on veneen aiemmin ottanut ylös. Ja täytyy todeta, ettei Sepi hirveesti ole tässä kusetellut. Justiin näin se meni ja helpolla.

Muutenkin tässä yhteydessä, erikoiskiitos Sepille & Netelle. Ootte kyllä olleet niin makeita. Tiedättekö kun ostaa käytetyn tuotteen, ja tulee sellanen fiilis et entinen omistaja oikeasti välittää kenelle myy ja miten myy? Siitä tulee sellanen iloinen tapahtuma koko hommasta. Ollaanki täsä uhkailtu, että haetaan Sepi ja Nette ens kesänä Justiinalla Turusta kuohareille ku kelit on kohillaan. 😉

Ja sitte traktorista lämää lattiaan & Justiinan köliä kohti traileria. Nouseehan se keposesti.

Juissi vielä varmisti Sepiltä saaduista kuvista, että ollaan about samoilla kohdilla trailerilla ku aikaisempinakin vuosina. Tässä justiin taas sitä makeutta by Sepi & Nette.


Hyvin se siinä kölinsä päällä köllii, mutta jos pikkasen laittais keulasta kiinni lisää...

Ja maihin... Mä tietty heti juoksemaan pohjaa läpitte. Tietty kiinnosti ihan sairaasti nähdä millanen toteutus tässä todella on. 


Venehallin pihalla Juissi pesi vielä pohjan. Tässä vaiheessa herra Näkki sanoi morot ja puhdasta tuli. Päiviteltiin siinä muissa miehissä mm. sitä kuinka merikelpoinen tällanen uppoumarunkoinen & kölillä on. Vaimokin oli tosi tyytyväinen ku näki Justiinan kuivilla. Mä olin vähän koittanu selittää syksyllä sitä, että miksi tämä ei kaadu vaikka pikkasen keikuttaakin... Mutta onhan asiat ihan eri nähdä itse, omin silmin.

Pohja siis pestiin, glycolit ajettiin jäähdytysjärjestelmään sisään ja vene vietiin lämpimään halliin talvehtimaan. Saaristomarina huolehtii talven aikana mm. pohjan maalaamisesta. Mun huoleksi jää purjeiden parsinta (ulkoistettuna tietty), köysistöjen uusinta ja perän pressun uusiminen tai vaihtoehtoisesti fiksaus. Nähtäväksi jää...

Justiinan kausi 2017 oli lyhyt, mutta räväkkä. Emme malta odottaa kautta 2018. Mihin tämä kodikas monitoimilaite meidän viekään?

M/S Justiinan lokikirja. Neitsytmatka kotiin.
M/S Justiinan lokikirja. Kuulumisia.
M/S Justiinan lokikirja. Day 1. Uusikaupunki.
M/S Justiinan lokikirja. Lootholma part I.
M/S Justiinan lokikirja. Lootholma part II.
M/S Justiinan lokikirja. Nimikyltit.
M/S Justiinan lokikirja. Vuori-maarluodon valloitus.

💓

💡 Pieni Lintu: MAKROTEC -Challenge


4 kommenttia: