maanantai 11. joulukuuta 2017

Welmerin joulukalenteri, päivä 11


11.päivä koostui Uudessakaupungissa asioinnista (merimiespassin tiimoilta) sekä siihen oheen liitetystä treffeistä; hyvästä lounaasta Ravintola Kahvelissa, parhaassa seurassa. 

Tätäkään pussukkaa ei siis passannut availla aamusta sen kummemmin. 

Kuinka sopivaa, että illansuussa avatusta pussukasta paljastui Vakka-Suomen panimon tuote:

Brygmestar Octoberfest Bier


Ravintola Kahvelissa olemmekin jo aikaisemmin tutustuneet Vakka-Suomen panimotuotteisiin, mutta tätä emme ole vielä maistelleet.

Puraistaampa siis:

Tämä olut antaa makunystyröille heti sellainen pienen korvatillikan. Suhteellisen jämäkkä alkupotku joka laimenee samantien jättäen makynystyrät hiemat pois tolaltaan... "Mitä se oli?" Otetaampa toinen puraisu > sama toistuu. Okei, eli tän tyyppinen olut ei ehkä ole niin kovin omaan makuuni. Olen enemmän sellainen "maistuu koko suussa vietetyn ajan" tyyppinen miekkonen. Eikä silloinkaan maun tarvitse olla mikään potku, mielummin sukkasillaan hiipivämpi.

...

Tämä on pikkasen sellanen normijantteri, nimeltään Kari. Kari pukeutuu valtavirran mukaan, on vartaloltaan hiukan pyylevä eikä ulkonäöllään erotu massasta millään tavalla. Kari on ammatiltaan putkimies. Tapasit Karin ensimmäistä kertaa kun asennutit pesukoneeseesi vesilinjan. Mies tormuuttaa pakullaan sovitusti pihaan ja astuu reippaasti esittelemään itsensä:

Kari, päivää... PERKELE!

Jähmetyt hetkeksi ajattelemaan "mitä ihmettä?" Kunnes Kari selittää, että hänellä on hyvin hallussa oleva Touretten oireyhtymä. Ainoa näkyvä oire hänellä on ajoittainen verbaalinen avautuminen. Asia pihvi, Kari hoitaa hommansa mallikkaasti ja hänen kanssaan on hauska heittää läpyskää ja autella tarpeen mukaan. Saadaan yhdessä vielä parit naurutkin aikaan, kun avautuminen sattuu töiden ohessa juuri nasevaan saumaan. 😏

...

Tämä olut on mielestäni ihan ok. Voisin kuvitella tulevaisuudessa hankkivani tätä pullon tai pari, satunnaiseen nautintoon.

Pisteet skaalalla 0-10:

7,5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti