maanantai 23. huhtikuuta 2018

Pala kurkussa


Primorskin ulkoankkurissa Venäjällä

Ulkona hämärtää, myrskylyhdyt valaisevat terassilla. Saunan lämmittämä kehoni yrittää rentouttaa minua, silti siellä jokin jännitys kirraa. Rakkaan Welmerin mennessä vielä kerran löylyyn rentoutumaan, minä hipsin suihkunraikkaana yläkertaan pukemaan. Pukeutumisen sijaan heittäydyn sänkyyn hillittömään itkuun. Ikävä. Se hiipii jo tupaan vaikka rakkaani on vielä kotona. Itkettyäni sydämeni kyllyydestä, tulen alakertaan soffalle kuuntelemaan tuulen huminaa puissa ja kuuman saunankiukaan kihinää. 

 Illalla istun rakkaani viereen ruokapöytään painaen mieleen hänen piirteensä kuin ensikertaa. Vatsassa kurnii, mutta silti on etova olo. Pyörittelen ruokaa lautasella, ei meinaa millään mennä alas. 12h lähtöön -ajattelen ja tunnen kuinka kyyneleet kohoavat silmiini. Nieleskelen itkua koska haluan nauttia viimeisestä koti-illasta hyvällä moodilla. Mutta tiedättekö, se ei ole niin helppoa. 
Viimeinen lomaviikkomme menee aina tietyn kaavan mukaan. Me suljemme ulkopuolisen maailman tietoisesti pois ja keskitymme täysin toisiimme. Odotamme tietoa lähtöpäivästä. Kun tieto viimein tulee, alkaa päivien, tuntien laskeminen ja pikku hiljaa möykky rinnassa kasvaa yhä suuremmaksi.
 Jokaisen hetken elää kuin hidastetusti. Painan mieleeni kosketukset, katseet, tuoksut, tunteet kuin kokisin ne ensimmäisen ja viimeisen kerran. Meillä on ollut taas upea loma, joka hetkestä on nautittu täydellä liekillä. Tästä huolimatta, viimeisenä iltana kaikki herkistyy ja ilmassa on sähköä. 

Tunnelmallisen illan päätteeksi käperrymme sylikkäin nukkumaan. Katselemme tähtitaivasta sängystämme ja kuulemme kellon tikittävän eteenpäin. Hyvän yön suukkojen jälkeen silmien sulkeutuessa kumpikin tietää, että ensi yönä ei nukuta kunnolla. 
Heti unen viedessä voiton säpsähdän hereille ja ajattelen "Ei ei älä vielä nukahda. Anna tämän hetken kestää kauemmin. Jos nukahdan, kohta on aamu." 

----

Starttaan liikkeelle lentokentältä kyyneleiden valuessa poskilleni ja pala kurkussa. Hehku uikuttaa isäntänsä perään auton takaosassa ja minä mieheni perään ratissa. Tiedän, että tänään haluan vain äkkiä kotiin, odottamaan ensimmäistä puhelua rakkaaltani.
Silloin me huokaisemme molemmat: Ai kukaan ei kuollutkaan. 

Pohjois-Itämeri

Le Havre, Ranska

Haluan rohkaista muita merimiesten puolisoita jaksamaan meriarjessa. On kova juttu olla fyysisesti erossa. Meidän elämässämme työtörni kestää pääsääntöisesti 6 viikkoa mutta kuten kulunut vuosi on todistanut, mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma. Osalla meriperheistä, tämä ikävän täyttämä arki kestää viikosta jopa kuukausiin. Skaala on laaja, mutta törnin pituus ei suinkaan määritä sen raskautta. Minulle jopa päivä erossa elämäni rakkaudesta raastaa sydäntäni. Samaan hengenvetoon täytyy silti todeta, että me emme vaihtaisi tätä mihinkään.
 Meriarki on osa elämäämme, osa meitä.  
💓
Kiitos kanssasisarille viesteistä, että annan teille voimaa. Niin tekin annatte minulle. 
Rakkaamme ovat merellä, aaltojen armoilla ja meidän tehtävänämme on välittää sinne rakastavan kodin lämpö. Minun näkemykseni on, että rakkaillamme on se raskaampi rooli. Nimittäin kodin jättäminen ja poistuminen laitosmaiseen arkeen. Me saamme jäädä tuttuun, turvalliseen ja rakkaaseen kotiympäristöön omien tukiverkkojen pariin. 

Me olemme rakkaillemme kotisatama.

Southwold, Englanti

Kuvat ovat viime keväältä, juuri näihin aikoihin 2017. 

Minä tiedän, miltä meriarki näyttää maalla. Tämä keväinen reissu 2017 toi puuttuvan palasen kapteenskan palapeliin. Nyt todella myös tiedän, miltä se arki näyttää merellä.

Hyvää syntymäpäivää rakas Welmeri. Minun aviomieheni, rakastajani ja paras ystäväni.
Viime vuonna synttärisuukot vaihdettiin Englannin edustalla;
Hyvää syntymäpäivää Welmeri
 💓

14 kommenttia:

 1. Ihan tuli pala kurkkuun itsellekin ja kyynel silmäkulmaan. Varmasti tuo erossa olo on niin rankkaa, mutta toisaalta yhdessä olo on sitten täysillä rakastamista.Voimia ja jaksamista erossa oloon <3

  VastaaPoista
 2. Voi että, voin niin kuvitella kuinka rankkaa tuo on *halaa* tsemppiä molemmille ❤ Welmerille synttäri onnittelut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos murunen ❤️😘 Welmeri kiittää onnitteluista 😍

   Poista
 3. Kauheaa, kun ikäväsi tuntui tänne asti ja tuli ihan pala kurkkuun minullakin.
  Onnittelut täältäkin ja hei, onneksi aika menee taas nopeasti ja edessänne on seuraavalla vapaalla jo kesä <3

  Voikaa hyvin!

  VastaaPoista
 4. Tiedän niin tuon tunteesi. Vaikka olemme olleet yhdessä jo 18 vuotta, ei ikävä tunnu helpottavan edelleenkään, eikä erossa oloon totu. Tsemppiä, kyllä se lomajakso aina sieltä tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Vaikka erossa olo on ihan kamalaa, silti tämä on meidän tapamme elää. Lähtöpäiviin ei koskaan totu, enkä haluakaan tottua. Ikävöinti on ihana asia ❤️
   Kiitos Kaisa, tsemppiä sinnekin 😘

   Poista
 5. Siis minähän täällä nyt itkua tihrustan. Olen pari kertaa ollut miehestä erossa 5 viikkoa ja se oli jotenkin todella rankkaa. Onneksi osaatte ottaa ilon irti aina kun saatte olla yhdessä. Onnea Welmerille ja rauhaisaa viikkoa sinullekin Nina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi rakas Outi, kiitos ❤️😘
   Ihania Tallinnan kuvia sun blogissa 😍 Seuraavaksi odotan innolla sitä balettia 🧚‍♀️💗

   Poista
 6. Pidin aikoinaan miehen inttiaikaa ikävineen kauheana, teillä nuo erossa oloajat on kammottavan pitkiä...
  Kaikkea hyvää teille molemmille, ja onnea synttärisankarille! 🌸

  VastaaPoista