tiistai 29. toukokuuta 2018

Kesäkeittiö Tuiskulan tapaan vol.2

Nikkarointi "kesäkeittiön" parissa on jatkunut paahtavan kuumasta ilmasta huolimatta. Ei tarvitse nikkarointipäivän jälkeen ollenkaan haaveilla mistään puntti / lenkkisessiosta. Hyvä kun saa raahattua itsensä saunaan ja nukkumaan. Mut eipä tuota kaipaakkaan, vihdoinkin täällä Tuiskulassa tapahtuu asioita oikealla sykkeellä ja oikeista syistä.


Päätettiin jotta tehdään jotain erilaista. Näin ollen googlailut erilaisten nuotiorinkimallien perään jäi tekemättä ja annettiin vaan palaa, tunteella.

Meille signeerattiin vaimosen kanssa omat istumapaikat. Kiitos rakkaalta äitimuorilta saadun polttolaitteen. Tällä olen joskus pienenä piirrellyt lautoihin kuvia ja äitimuori on poltellut lahjatavaraliikeensä tuotteisiin yksityiskohtia. Olen varmasti viimeksi ollut ko. laitteen puikoissa 30-vuotta sitten. Joten nostalgiaa oli ehdottomasti ilmassa kun puu kärysi & nimikirjaimet alkoi hahmottua.Puutavara on rujoa, juuri kuten pitääkin. 


Hitachi hönkii mallikkaasti. Vaikka olenkin ns. manuaalisen työn ystävä, niin kyllä täytyy sanoa, että pokasahan kanssa heiluessa olisi tässä projektissa lähtenyt taju. 


Nuotiopaikasta on tarkoitus tehdä sellainen "niinku se olis aina ollu tossa". Ja tähän lopputulokseen päästään aikanaan kivillä & sammalilla. Tuotteen käyttöiän kannalta moinen ei liene paras lähestymistapa. Mutta täällä Tuiskulassa otetaan entropian kannalta todella rennosti. 


Tukkiliitokset oli haastavia toteuttaa näillä meidän työkaluilla & tarvikkeilla. Mut mielikuvituksen kanssa niitä saatiin niputettua yhteen ihan kivasti. Mitään torppaa en alkaisi ihan näillä kostein pykäämään kyllä... 😊

Hehku & Kide nauttivat omaan tyyliinsä pihalla. Tässä saa kyytiä "Kermit", joka onkin näiden mittelöiden jälkeen eläköitynyt. Mikähän noiden repiessä sitten tulee kestämään kun Kide tosta pikkasen kasvaa?Pieni pöytätaso pykättiin toiseen päätyyn. Ei niinkään ruokailua varten, vaan äpöstelyjen välivarastoksi ennen ku ne heitellään nuotiolle."Nikkarointia & Nelistystä" 

Jos Tuiskulasta tehtäisiin tositeeveetä, niin tuo olisi oiva nimi sarjallemme. 😍Hehku & Kide on sitten mainio kaksikko. Niin hellyyttävää kattoa ku noi majakka & perävaunu menee kahdestaan omissa projekteissaan.Penkkien välissä oleviin paaluihin tehtiin tinapikareille  & makkaratikulle teline.
Rakas vaimo se aina asetelmoi 😂Pikari & makkaratikku valmiina telineissään.


Rosterimuurikka & rautapannu saivat kodin pöydän alta.


Grillauspihdit ym. vempeleet taas pöydän päätyyn. Nämä nykyiset on ihan liian fiinejä tänne, menevät vaihtoon ja tilalle jotain valurautaa. Mut kyllä näillä nyt alkuun pääsee. Ovat jäänteitä elämästä jolloin kaiken piti olla oravanpyörän sanelemaa.


Pikkuhiljaa se siitä muodostuu. Nyt kun istumapaikat ovat melkein valmiit, on aika siirtää huomio itse nuotioon. Tämä vanha kivirinki saa vähän massaa lisää ja siihen tehdään kunnon "läpiveto" arinoin. Ulkoasu taas ei saa juuri muuttua, kokoa vain vähän lisää.


Mikä oivallinen "ritaripöytä" siitä tuleekaan.Tää henkii Tuiskulaa taas niin makeesti. 


Luontoa ei täällä teljetä ulos, vaan se otetaan aina mukaan tekemiseen. Täytyy sanoa, että istumapaikkojen selkänojista tuli kanssa todella makeet. Noissa saa justiin sopivasti röhnötettyä pienessä takakenossa & maha pullollaan.

Vielä ei ole projekti siis lähellekkään valmis... Mutta suuntaviivoja ollaan taas omasta päästä keksitty ja toteutettu.

Stay tuned for vol.3

💖

12 kommenttia:

 1. Täällä ehdottomasti jäädään seuraamaan tätä, näyttää kivalta! Koirakaksikko on niin suloinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, eipä tässä itsekkään vielä tiedetä mitä tuosta tulee... Mekin tavallaan jäädään seuraamaan tilannetta ;)

   Poista
 2. Mieletöntä, mitä teille ei ole, sen te itse teette ja tulipa hieno ritaripöytä todellakin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =) Kiitos, siitä tulee mainio. Ja niinhän se elämässä on, että itse täytyy omat juttunsa valmistaa. Kiertoteitse taikka suoraan. Onneen ei tietysti tarvitse mitään tällaistä, mutta onnellisena sitä mielellään luo kivoja juttuja. Vedetään siis näin!

   Poista
 3. Kyllä tuolla nyt kelpaa laittaa ruokaa ja nauttia olostaan. Meillä pojat olisivat varmasti innoissaan tuollaisesta välineestä, jolla saisi merkkailtua.
  Aurinkoista keksiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Joo, kunhan saadaan toi kivikasa eli grilli vielä kuosiin niin alkaa puitteet oleen kunnossa. Ja kuten edellä jo todettu, ei mitään hajua millanen tästä lopulta edes tulee.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos. Tuossa juuri todettiin vaimon kanssa, ettei tänne vaan voi... ei voi pykätä mitään valmiiksi suunniteltua. Sen on oltava tollanen "hökötys" ni sopii muihin puitteisiin ja meille =)

   Poista
 5. Kiva nuotiopaikkaprojekti , ja tosi hieno lopputulos, kyllä tuolla kelpaa nyt grillailla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tiedä millanen tuosta lopulta tulee. Mut sen voi varmaan jo tässä vaiheessa sanoa jotta "valkeet kiiltävät pinnat" ei ole meidän juttu =)

   Poista
 6. Oi miten hieno tuosta kesäkeittiöstä tuli, ihan täydellinen sinne teille! Nuo selkänojat on tosiaan ihanat ja niin on tuo "apuri"kaksikkokin:)♥ On kyllä kiva tuollaisessa paikassa nauttia kesästä ja kesäherkuista! Aurinkoista toukokuun viimeistä päivää sinne teille koko poppoolle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Vielähän tuo ei ole valmis... Täällä on parhaat apurit, joten mukava on miekkosen nikkaroida. Ompa ollutkin mahtava toukokuu, kertakaikkiaan. Laskettiin tossa vaimon kanssa et nyt 22 hellepäivää putkeen. Tai en tiedä virallisista hellerajoista, mut niin kuuma on ollut koko ajan et uimashortsitkin on liikaa =) Mukavaa päivää myös sinulle!

   Poista