torstai 7. kesäkuuta 2018

Kesäkeittiö Tuiskulan tapaan vol.3


Kesäkeittiön valmistuminen edistyy... Hitaasti mutta varmasti.

Edistyksen tiellä on tällä hetkellä "pieni" palovamma joka saatiin muurikalla aikaan isännän sääreen.

Tässä voikin samalla varoittaa teitä rakkaat lukijamme. Kun kokkaatte muurikalla, olkaa varovaisia sen kuuman rasvan / öljyn kanssa. Se ei tunnu suurina määrinä hyvältä paljaalla iholla. 😐Kuten vol.2 ssa jo todettiin, itse nuotio vaatii myös päivitystä. Kivirinkiä muurataan isommaksi ja siihen rakennetaan kunnon veto paremman hiilloksen toivossa.


Paikallinen PK-Puu on ollut tällä lomalla ahkerassa käytössä, niin nytkin 😎

Tarvitaan:
Betonia
Muutama tulitiili
Iso arina

Omalta tontilta löytyy jo valmiiksi:
Punatiiliä
Paksuseinämäinen rautatolppa


Kivikasan sydämmeksi muurattiin muutaman punatiilen ja näiden PK-Puusta hankittujen tarpeiden avulla tällainen "sydän". Kivikasan alle jätetään aukko josta arinan läpi menevän tuhkan saa tyhjennettyä aika ajoin.Betonia ei paljoa tähän projektiin kulu... Muutama säkki riittää mainiosti. Tiilisydämmeen meni ehkä 25kg ja kivikasaan saman verran. Pääasia jottei ala notski näyttää liian teolliselta. 


Ja siinä se komeilee. Ihan saman näköinen notski kuin aiemminkin, vain hiukan kookkaampi ja kunhan valmistuu lopulliseen iskuunsa, niin myös monipuolisempi.
Karvakuonot suorittivat jälleen rakennusvalvontaa ansiokkaasti.


Koepolttojen perusteella, uusi kivikasa todella vetää ja siinä syntyvä hiillos hehkuu elinvoimaisemmin.
Hehku & Kide approves. "Iskä, missä on meidän makkarat?" 😍


Penkkien väleissä oleviin paaluihin haettiin PK-Puusta myrskylyhdyt. Väriksi valikoitui musta, sillä ruoste / patina vaihtoehtoa ei hyllyistä suoraan löytynyt. Antaa Tuiskulan luonnon hoitaa se puoli pikkuhiljaa kondikseen.


Nuotion kivirinkiin muurattiin pystyyn tuollainen tiluksilla maannut vanha paksuseinämäinen rautaputki. Siihen on tarkoitus ideoida jollain tapaa erilaisia kokkausapuvälineitä joita käännetään nuotion ylle tarpeen mukaan (ritilää, pannua, muurikkaa...) Lisäksi tuo rautatolppa toimikoon jonkulaisena "harjapuuna" mikäli tähän joskus halutaan rakennella kattoa. Epäilen tätä jälkimmäistä, sillä oikean notskipaikan kattona toimii luonnon oma tähtikupoli.

Ideointi tämän kaiken suhteen on totaalisen kesken...

Eli täytyy vaan loppuun todeta jotta:  Stay tuned for vol.4 😋

10 kommenttia:

 1. Tää on kyllä super. Aina vaan näyttää paremmalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pitää vaan olla tarkkana ettei missään välissä repsahda hifisteleen, se menee pilalle heti samantien ;)

   Poista
 2. Olen samaa mieltä tuon katoksen suhteen. Tähtitaivas on kaunein katos.
  Ihanaa torstaita teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ehdottomasti. Jos jotain niin sit lähdetään sellaseen loue tyyppiseen kangasviritelmään mikä vedetään vaijereita pitkin tonne ylös JOS on tarve. Muuten katto loistakoot poissaolollaan. Koska, ollaampa realisteja... Kesä ei aina täällä ole näin makee mitä tänä vuonna ;)

   Poista
 3. Kesäkeittiönne valmistuu hyvää vauhtia ja hienon grillin olette muurannut.

  VastaaPoista
 4. Hienolta näyttää ja kiva kun teillä ideoita riittää♥ En osaa kyllä parempaa kattoa kuvitella kuin tähtitaivas:) On tuo teidän laadunvalvonta vaan sitten maailman suloisinta! Mukavaa viikon jatkoa sinne teille♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mukavaa vkonloppua sulle, sulla on aina niin iloisia ja kivoja kommentteja. Hyvä karma kiertää sun kautta makeasti =)

   Poista