torstai 28. kesäkuuta 2018

Tuiskulan Louhi, vol.1


Mulla on tapana skannailla maastoa aina silleen "tossa olis makee paistella makkaraa notskilla" tyyliin. Näin kattelen maisemia saaristossa, metsässä ja tietty täällä kotona Tuiskulassakin.

Eräänä iltana ollessamme vaimon kanssa koiria pissattamassa, bongattiin tontilta hieno mesta. Tollanen kunnon käkkärämänty jonka oksien huomassa iso kivenlohkare. Meillä välähti, tähän me tehdään jonkulainen laavu / notskipaikka.

Siitä se sitten lähti... Juhannus oli ja meni & ideat muhivat ja hakivat muotoaan saunan lauteilla.

Tänään oli hihojen käärimisen aika 😊

Rakas vaimosein & Kide tutustumassa Louheen. 

Aamu aloitettiin käyskentelemällä Louhen "perustuksilla". Kävi selväksi, että ison lohkareen kylkeen rakennettava nuotiopaikka määrittelee tavallaan koko muun rakennelman. Aloitettiin siis siitä. Roudattiin pihalta edelleen löytyviä "jätetiiliä" paikoilleen ja tehtiin niistä kunnon kivijalka nuotiolle. Tiilikasan päälle valettiin kosolti betonia ja kerättiin luonnonkiviä kuoreksi.


Jahka nuotio oli saanut vähän ääriviivojaan, oli aika sommitella Louhen lattiaa. Mitään liian hienoa ei ole luvassa vaan kakkoskakkosella & karvalaudalla mennään. Jätetiiliä ja lekaharkkoja sai kivasti tässäkin projektissa kulutettua lattian tukemiseen & pois näkyvistä.


Kun kehys saatiin valmiiksi ni sit vaan lautalattiaa pykäämään.


Puulattia mukailee näennäisesti nuotion muotoja. Lattian ja varsinaisen nuotion kivien välissä on kuitenkin kosolti tyhjää tilaa, jottei lämpö liian äkäseen siirtyisi puiseen alustaan. Tänkin kanssa sit vaan tarkkana ku alottaa tulistelemaan... Jos vaatii muutoksia ni niitä tehdään käyttökokemuksiin perustuen.


Koko hökötys verhoutuu hienosti tämän uljaan käkkärämäntyvanhuksen oksaston huomaan. Ja kun kerran oksiston huomassa ollaan, sekin pitää ottaa tulistelussa huomioon. Näillä keleillä en lähtisi tänne tulta laittamaan missään tapauksessa. Mutta ne satavarmasti tulevat sadepäivät, pilviset syysillat... Sieltä löytyy tulistelukelejä ihan varmasti. 


Vähän kerettiin jo sommitella kattoakin, mut jätettiin suosiolla tämä projekti myöhempään ajankohtaan. Louhi saa tuossa nyt rauhassa harmaantua säiden armoilla hetken.


Näkymä louhesta kivinuotion suuntaan on kodikas ku mikäkin. Voin vaan kuvitella mitä se on sitten pimeinä syysiltoina kun nuotion loimu leikkii takana olevan kivenlohkareen pinnalla & taivaankansi on täynnä tähtiä. 😍

Mites se menikään? Joka päivä olisi syytä vaimo iskeä uudelleen... Tätähän tälläkin loppupeleissä havitellaan. Jahka valmistuu ja syksy pimenee, niin tänne tullaan loimuttamaan lohta ja nautiskelemaan valkkaria makuupusseihin. Silloin ollaan taas tän asian ytimessä 😉


Louhen takaseinä saatiin tehtyä & kattoa kannattelevat palkit sommiteltua jollain tapaa paikoilleen. Oltiin tosi onnessaan, kun tontin jätepuukasasta sattu tollaset tuhdit ja jo harmaantuneet palkit löytymään. Sopii fiilikseen ja harmaa on täällä POP 😏


Kodikasta eikö totta? Voin niin nähdä meidät koko poppoon täällä yöpymässä. Me makuupusseissamme ja karvalapset kuorsaamassa viekussa omilla vilteillään.


Tohon jamaan se tänään saatiin. Puuttumaan jää siis vielä: Maakatto, sivuseinät ja... No varmaa on,  että ideoita suorastaan tulviii lisää kun projekti etenee ja tän alun päälle saunataan.


Hehkuli nauratti meitä nikkaroijia omilla puuhillaan. Poika on ihan tosissaan upgreidaamassa rengastreenejään tähän traktorin takarenkaaseen. Saa sitä raahattuakin jopa pitkin tonttia. Anna mennä vaan "dream big boy" 😍


Lisää fiiliskuvia. Makeesti toi uppoaa paikoilleen. Tosiaan sitä laudoituksen harmaantumista odotellessa, luonto hoitaa kyllä sen homman.Takaseinän laudoitusta. Kuten kaikesta näkee, tämäkään projekti ei nähnyt mittaa, vatupassia eikä liitunaruja. Kaikki on vinks vonks, eli PERFECT 😎


Tuonne kun se pikkuhiljaa harmaantuu niin ei paljoa silmiin pistä. 


Nuotion kivilohkare peittää koko rakennelman.


Se oli sellainen nikkarointipäivä. Nyt painellaan vaimon kans löylyihin tuumimaan ja ideoimaan lisää... Mikä makee päivä taas koko perheen kanssa luomisen vallattomassa maailmassa.


Stay tuned for vol.2 😍
4 kommenttia:

 1. Mun mielestä on hienoa, että muutkin tekee niin, että itseestään se on hyvä, eli perfect. Tuo on jo nyt hieno, mutta vitsit miten magee siitä tulee kun harmaantuu. Kyllä tuo kävisi treffipaikaksi tällekin pariskunnalle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Me ollaan selkeesti saman mielisiä tän tuuskaamisen suhteen =) Harmaantumista tosiaan odotellessa. Kesällä 2020 voipi olla jo oikeen charmantti mesta. Mut ei anneta tän "junnuajan" häiritä, käyttöön lähtee heti kunhan valmistuu niin et pitää tuo nukkumaosasto vettä vähäsen.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos =) Sieltä jostain lapsuuden majanrakennusvimmasta tuokin varmaan silmille pomppas. Kiva että vieläkin lapsettaa sen verran et moisia viitsii alkaa pykäämään.

   Poista