keskiviikko 7. marraskuuta 2018

Piis of kaakku!




Sanniksen inspiroimana innostuin leipomaan kurpitsapiirakan.
Kaupan hyllyt ovat pursunneet erilaisia kurpitsoja, sekä sosiaalinen media täyttynyt erilaisista kurpitsaohjeista ja somistuksista.
Merimiehen vaimo antoi oman sysäyksensä tähän kurpitsainfernoon

💛💛💛

Sannis teki itse pohjan, minä luotin kaupantätin tekemään pohjaan.

Täyte:
400gr kurpitsaa karkeasti pilkottuna 
(Minä käytin hokkaido kurpitsaa, sekä säästin kurpitsansiemenet.  Systerille kiitokset vinkistä sokeripaahtaa ne koristeeksi piirakan päälle.)
2 kananmunaa
2dl sokeria
1tl kanelia
ripaus suolaa
1rkl vehnäjauhoja
2dl kermaa





Keitin kurpitsan paloja vähäsuolaisessa vedessä abaut 8 minuuttia.
Valutin kaikki vedet pois siivilän avulla ja soseutin kurpitsan. 
Kun sose oli hieman jäähtynyt, sekoitin siihen aineet (kananmunat yksi kerrallaan) ja kaadoin vuokaan pohjan päälle. 

Piirakka uuniin 200 asteen lämpöön & noin 50 minuuttia.



Herkullisen tuoksun siivittämä piirakka pois uunista jäähtymään. 
Jäähtyneelle pinnalle huiskaus tomusokeria, sokeripaahdettuja kurpitsansiemeniä ja kermavaahtoa. 

Sitten naattimaan 💛





24 kommenttia:

  1. Nam. Ei voi mennä pieleen, kun on 2 dl kermaa. Täytyy ehkä kokeilla, on vaan niin monta reseptiä jonotuslistalla, joita pitäisi kokata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uusia reseptejä on mukava kokata, jotkin niistä sitten jää suosikkeihin 💛

      Poista
  2. Näyttää hyvältä! Kaupan tätien piirakkapohja nopeuttaa mukavasti hommaa, joten kiitos ideasta :)

    VastaaPoista
  3. Voihan nam! Näyttää ja varmasti myös maistuu hyvältä <3
    Ihanaa loppuviikkoa teille!

    VastaaPoista
  4. Tää on kyllä niin helmi! Jotenkin niin sopis jouluunkin kanelisen makunsa vuoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin sopisi joululle... No koko vuoden ajalle 😂😋

      Poista
  5. Oon tehnyt useana vuonna jostain jenkkiläiseltä nettisivustolta nappaamallani ohjeella kurpitsapiirakkaa. Siitä vaan tulee sellainen tosi paksu/korkea ja sen syöminen kestää ihan sikakauan tälläisiltäkin herkuttelijoilta, jos ei satu kahvivieraita tulemaan. Tuo sinun piiraasi näyttää siltä, että se voisi tulla syödyksikin! Kurpitsasosetta sattuu olemaan pakastimessa valmiina, että ei tarvitsisi kuin muut aineet sekaan heittää!

    Mukavaa viikkoa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marketta, kivaa sunnuntaita 🧡
      Näytti hyvälle sinun tekemä kaakku 😋 Kiitos ig story jaosta 😍

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kiitos Maarit, oli myös herkkusen makuista 😋

      Poista
  7. Ou nou, aivan pakko kokeilla tätä pikimmiten! Näyttää todella herkulliselta :)

    VastaaPoista
  8. Näyttääpä hyvältä! Pitäisköhän testata .... hnn, pitää varmaan!

    VastaaPoista
  9. Kiitos reseptistä, rakastan tätä herkkua ja muutenkin Pumpkin Spice latte on lempikahvini kaikista. <3

    VastaaPoista
  10. Näyttääpä herkulliselta!
    Mä en oo koskaan tehy kurpitsapiirakkaa, ois kai aika kokeilla.
    Nuo kaupantätin taikinat on loistava keksintö! Aina ei ehi tai jaksa ite.
    Ihanaa loppuviikkoa teille! ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 😘 Voi kokeile ihmeessä. Todella hyvää 😋🥧
      Ihanaa viikonloppua 🧡🧡🧡

      Poista
  11. Hyvältä näyttää!

    Pumpkin pie jäi suosikkiherkkujeni joukkoon Kalifornian vuodestani ja teen sitä yleensä muutaman kerran syksyn mittaan.
    Kurpitsapiirakassa on syksyinen maku :)

    Mukavaa loppuviikkoa teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 🧡
      Juu, tätä voisi leipoa läpi vuoden 🥧
      Tunnelmallista viikonloppua ✨

      Poista
  12. Kurpitsa on kyllä niin hyvää...namskis <3 (keittona, soseena, säilykkeenä....) Mukavaa viikonvaihdetta ja koiranulkoilutusilmoja :)

    VastaaPoista