tiistai 5. helmikuuta 2019

Kapteenskan plättyjä



Astuessani ulkoa lumisateesta sisään torppaan sytytän valakian takkaan ja tulet kynttilöihin. 
Värikkäät tulppaanit tuovat mieleen pienen tuulahduksen keväästä. Tyytyväisenä sysään ajatuksen kuitenkin sivuun, sillä minä nautin tästä oikeasta talvesta; pakkasesta ja lumesta. 
Hyötyliikuntaa saa nyt harrastaa joka päivä puu- ja lumitöiden parissa.

Jotta balanssi pysyy kondiksessa niin vastapainona hyötyliikunnalle saa tietysti herkutella.


Nämä plätyt on siitä kivoja, että niitä voi tuunata mielensä mukaan joko makeaksi tai suolaseksi. 
Nyt tehdään makeita! 

Sekoitetaan litraan maitoa 5dl vehnäjauhoja. Annetaan seoksen turvota hetken aikaa. 
Lisätään sekaan 2 kananmunaa ja teelusikallinen suolaa, sekä lopuksi 100gr sulatettua voita. 

Sitten vain paistamaan plättyi.
Taikinan voi toki kaataa myös uunipellille jos mieli halajaa pannaria. 

Tällä kertaa plättyjen kanssa nautitaan kermavaahtoa, kinuskikastiketta ja muhkeita mustikoita.



Olisi mukava kuulla tykkäätkö sinä plätyistä vai pannarista ja millä höysteillä?



Heleää helmikuuta 💛


20 kommenttia:

  1. Ooh mitä herkkuja <3 Ihanaa tiistaita ja Runebergin päivää sinulle ihanuus <3

    VastaaPoista
  2. Oi tätä ei olis pitänyt nälkäisenä lukea... :)

    VastaaPoista
  3. Kyllä plätyt ovat paremman makuisia, useammin kuitenkin laitan pannarin uuniin, se kun on niin nopea ja helppo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, plättyjen paistamisessa on oma duuninsa 👩‍🍳

      Poista
  4. Voih...lettuloita. Meillä mun vanhimmainen paistaa letut koska äippä on todella surkea siinä hommassa ollut aina ;) pitäisköhän vinkata ...hih!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aws, ihana nimitys lettuloita 💕 Mistähän se johtuu että aina ensimmäinen ja viimeinen plätty menee "piloille" kun niitä paistaa 😂🤔

      Poista
  5. Onpas herkulliset letut. Eipä ole aikoihin tullut maistettua, pitääkin joku kerta tehdä. :)

    VastaaPoista
  6. Kyllä ne letut on parhaita ja juuri paistettuna. Kelpaa mikä vain päälle, mutta omenahillosta, itsetehdysstä pidän kovasti .

    VastaaPoista
  7. Letut ovat kyllä niin hyviä - aina, mutta varsinkin ulkoilulenkin jälkeen!
    Lettuihin liittyy myös sellaisia mukavia lapsuudenmuistoja, kuten lettukestejä kesällä ja mummolassa :)

    Sinulla on siellä niin tunnelmallista ja kodikasta Nina <3

    Voihan hyvin!

    VastaaPoista
  8. Herkullisen näköiset ja kauniita kuvia. Kyllä niitä lättyjä paistellaan ja välillä tehdään pannukakkuakin. Hillon ja kermavaahdon kera maistellaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hilu 💕
      Herkulliselta kuulostaa teidänkin plätyt ja pannarit 😋

      Poista
  9. Sekä plätyt että pannari maistuvat!Kermavaahtoa ja hilloa tai sitten pelkkää sokeria päälle, niin minä ne yleensä syön:)

    VastaaPoista