sunnuntai 10. helmikuuta 2019

Retu ja Tahvo yks vee


Meidän rakkaat pitkäkorvamme, Retu ja Tahvo täyttivät juuri yksi vee.

Heistäkin on kasvanut ihania lempeitä kölliäisiä, kuten täällä Tuiskulassa näemmä on tapana. Pupulaan mennessä he innoissaan loikkivat vastaan ja tulevat ovelle nuuskuttamaan.

Hehku ja Kide leikkivät normaalisti päivän mittaan useaan otteeseen pupusten kanssa tai vain makoilevat pupulan aidan toisella puolella, ihan lähellä Retua ja Tahvoa. Olivia taas on aina pupulassa mukana ruokinta sessioiden aikaan, hän on ystävystynyt varsinkin Retun kanssa. 

Retu & Tahvo ovat tehneet pupulasta juuri omannäköisensä. Lempipaikkoja näyttää olevan "mancave" sekä kattoterassi. Pupukopin kattohan on maakatto. Sinne olemme mm. "viljelleet" yrttejä. Tiedättekö kun kaupasta ostaa yrttejä niissä pienissä purkeissa? No kun yrtit on ruuanlaitossa käytetty, purkki pois ja loppuosa katolle niin Retska ja Tatska hoitaa maisemoinnin.  

Minä muistan  niin elävästi hetken kun huomasin Rakkautta ja maan antimia - blogin instagram sivulla videon juuri syntyneistä poikasista. Laitoin heti rakkaalle Welmerille viestin merelle, että tulisiko meidän perheeseen kaksi Belgianjättiä?
Siitä se sitten lähti...

Kun rakas tuli lomille, alkoi pupulan rakentaminen. Teimme kaikki valmiiksi sitä varten, että saamme hakea pupuset kotiin. Pupulasta tulikin lopulta todella kodikas ja metsäsaarekkeeseen täysin maastoutuva kokonaisuus. Tämä talvi kovine pakkasineen on myös osoittanut, että puput pärjäävät hienosti ulkona omillaan.

Retun & Tahvon kömmänä, part 1
Retun & Tahvon kömmänä, part 2
Retun & Tahvon kömmänä, part 3

Retu & Tahvo ovat kotona
Rahja ranchin elämää


Voi kun he olivat niin pieniä piiperoisia tullessaan tänne Tuiskulaan. Ensimmäinen yö nukuttiin sisällä ja seuraavana päivänä menimme tutustumaan heidän omaan kotiin. Hehku otti pupuset heti omakseen nuolemalla ne nenän päästä aina hännäntypykkään saakka. Hellyttävää on ollut seurata kuinka meidän isot karvakakarat pitävät omasta laumastaan huolta.

Syksyn aikana Hehku ja Kide ovat hätistäneet ketun noin nelisen kertaa tiluksilta pois. Kettu tuli aina aamuyöstä samaan aikaan pupulan kulmille pyörimään. Puput varoittivat ketusta rummuttamalla takajaloillaan ja Hehku & Kide herättivät minut päästämään ne ulos. Tämän jälkeen repolaista vietiin... Sen koommin ei repolaista ole näkynyt.
 Meidän tiluksilla ei mikään ulkopuolinen jää huomaamatta ja puputkin tietävät ketä kuuluu omaan joukkueeseen. Meillä on makuuhuoneessa ikkunat katosta lattiaan saakka ja sieltä on suora näkymä pupulaan. Tämän ikkunan ääressä Hehku ja Kide aina nukkuvat ja vartioivat. Kuten arvata saattaa,  kaikki kettuhälytykset ovat sattuneet juuri silloin kun Rakas W on merillä.


💓💓💓

Olisi mukava kuulla teidän perheen karvakakaroista kommenteissa? 

💓💓💓


16 kommenttia:

 1. Kiva kuulla poikien kuulumisia täällä bloginkin puolella! <3

  Meillehän jäi poikien sisko ittelle, Lötkö. Ei mikään kauhean naisellinen nimi, mutta hyvin kuvaava! ='D On kanssa kovin kivaluonteinen narttu. Ei mikään käsille kävijä, mitä joskus noissa kaninartuissa on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä katoinkin että Lötkö on ihan Tahvon näköinen 💗🐰💗

   Poista
 2. Teillä on siellä hyvä Feng Sui, kaikkinensa. Minulla on kova eläinrakkaus, varsinkin koirista pidän kovasti, mutta enhän minä voi ottaa, kaupunkiasunto ja tämä työ :(

  Ihanaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muru 😘❤️
   Hm, totta... Ehkä sitten kun Mr. Big on elämässä 😉💕🐾
   Tunnelmallista sunnuntaita ✨💗🍭

   Poista
 3. Teidän kuulumisia on aina ihana lukea <3 Oikein paljon onnea Retulle ja Tahvolle :)

  VastaaPoista
 4. Teidän lauma on kyllä pelkkää rakkautta <3 Meillä oli kääpiöluppakorva kani nimeltään Prinsessa, hän oli nimensä veroinen ihanuus, ei aiheuttanut minulle allergiaa, pissasi aina lattiakaivon päälle, eikö koskaan syönyt mitään sopimatonta. Nyt ollaan oltu jo 5 vuotta ilman karvakamua ja en enää tässä vaiheessa varmasti uusia tänne otakaan. Kyllä meillä kaikilla tuli häntä niin ikävä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos Outi 😘❤️
   Aww, ihana Prinsessa 🐰👑💗

   Poista
 5. Onnittelut sankareille ja paljon yrttikippoja :) Meidän koirula viettäisi varmaan talviunia jos voisi. Pakkanen ei hyvä, liika lumi ei hyvä ja nyt kylmä sade, lätäköt sekä liukasta...ei hyvä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Onneli 🐰💗🐰
   No juu, kelit on hieman mielenkiintoiset 😂☔❄️🌬️

   Poista
 6. Voi noita teidän ihania karvalapsia <3

  VastaaPoista
 7. Ihanat mussukat! Onpas hienoa, että Hehku ja Kide ovat pitäneet laumastaan huolta ja hätistäneet repolaisen pois ❤

  VastaaPoista
 8. Voi ihanaa - ihanat pupuset! <3 Mun serkuilla oli kaksi kania silloin kun mulla oli vielä edellinen sakemanni, Jimi. Jimi rakastui pupuihin niin kovin. Meni aina makaamaan, jotta kanit saivat pomppia hänen päällään. Se oli niin suloisen näköistä.
  Jännästi eläimet tietävät, että ketkä kuuluvat omaan laumaan ja pitävät niistä hyvän huolen, rotu-ja lajirajoista huolimatta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun hellyttävää 🐶🐰❤️
   Ihana Jimi 💖

   Poista