perjantai 11. elokuuta 2017

Tunteita herättävä Kuunari Helena, N 60°32,0‘ E 21°22,2’
Rakkauden roihu
postauksessamme kerroimme teille rakkaat lukijamme
Lootholmassa olevasta Kuunari Helenasta ja miksi se on meille tärkeä.
Siellä on mukava käydä fiilistelemässä, kävellä kuunarin vierustaa ja samalla tuntea käden kautta laivan kyljen karhea puupinta. Ajatuksissa vaipua menneeseen aikaan, mitä kaikkea tämän kuunarin kyljet ovat kokeneet ja nähneet. Mitkähän ovat olleet rakkaan Welmerini Martti-vaarin ajatukset täällä ollessaan? Miltä on maailma näyttänyt siihen aikaan?

Tiedostamme, että materian arvossa pitäminen on täysin egon touhuja. Silti, myönnetään, on kutkuttava fiilis istua kuunarin terassilla lounaalla ja aprikoida onkohan vaari istunut juuri tässä joskus?

Kuunari Helena on rakennettu Tanskassa vuonna 1920. Tämä nelimastokuunari on 47 metriä pitkä ja syväykseltään 3,8m. Painoa rouvalla on 481 tonnia ja kun tuulet ovat olleet suotuisat, se on saavuttanut jopa 13 solmun nopeuden. Helena on pohjoismaiden suurin ja pisimpään liikenteessä ollut moottoripurjelaiva.


Lootholman ravintola Helenassa on maittava ruoka sekä maultaan, että visuaalisesti.
Makuhermojamme herätteli tällä kertaa tapaslautanen ruokajuomanaan vaalea Krusovice ja jälkkäriksi se ehdoton Welmeri kullan suosikki; irish coffee.Kuunari Helenan sisätiloissa on Finnish Art Shop, joka myy taidetta, käsitöitä ja jopa huonekaluja. Täältä shopista me löysimme ne messinkiset sormukset rautaisten vihkisormustemme kaveriksi 💓
Ja kuinka ollakkaan, täältä on myös löytänyt tiensä Tuiskulaan Buddha ja Kerkko.


 Ravintola Helenaan tultaessa saa ihailla pikku metsäalueella asustelevia ankkoja.
Niin kotoisaa meidän mielestä.Mutta kaikis kivointa Lootholmassa käydessä on paikan hengetär... Tiina 😍
Halit ja jutustelut saavat hymyn korviin ja auringonlämmön sydämeen saakka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti