lauantai 2. syyskuuta 2017

M/S Justiinan lokikirja. Lootholma part II.

Meillä oli Lootholmassa niin kivaa, että päätettiin siis jäädä vähän pidemmäksi aikaa.
Lootholman niemi tarjoaa sekä luontonsa, että puitteidensa kautta niin paljon ettei sitä päivässä koeta millään.

Iltaisin marssimme rantasaunaan, aina mykistävien maisemien saattelemana.
Yhtenä iltana saunamatka oli myrskyisä ja synkkä, seuraavana tyyni ja seesteinen.
Tätä on elämä parhaimmillaan, alati muuttuvana kokemuksena.

Tässä tarjoillaan tyynen rantasaunaillan maisemia... WAU!

Lootholmassa on kaikki pidemmänkin visiitin vaativat palvelut todella mallikkaasti järjestetty. Ja pidemmän visiitin kunniaksi, meille ilmeisesti oli järjestetty myös oma "postilaatikko". Tuore turkkari komisteli nimittäin pyykkituvassa meidän Justiinan signeerauksella varustettuna. Tämä ystävällinen ele sai kyllä hymyn huulillemme. 

Ne on ne pienet asiat. Ei niinkään sanat, vaan se miltä jokin asia / ihminen saa sinut tuntemaan. Tunteet muistetaan. 💗

Oliwakin selkeesti tottui veneilyyn ja alkoi löytää ihan omia mestojaan missä köllötellä. Söpöysmyrkytyksen äärellä oltiin monesti Oliwan kanssa. Se on niin ihmeellisen rohkea pikku otus. Ajatelkaa, kaikessa meillä mukana tänäkin vuonna. 

Lootholman suojaisassa venesatamassa vaimoakin jo tuuliennusteet nauratteli. Olisipa se ollut pikkasen jäykempää tuuskata tuolla Selkämeren rannikolla noissa tuulissa. Ei tarvinnut matkasuunnitelman muutosta katua tippaakaan. 

Lootholmassa voi myös frisbeegolffata. Meiltä tämä jäi tällä kertaa kokeilematta, koska ei vain keretty. Mutta jääpähän jotain seuraavaan kertaan. Rata sinällään näytää makealle metsän siimeksessä korkeuseroineen.

Iltasaunan jälkeen kokattiin M/S Justiinassa aina maittava "iltapala". Kokeiltiin Kustavin marketista löytyneitä pippuripihvejä ja jäätiin niihin ihan koukkuun. Joka päivä käytiin marketista hakemassa illaksi uusi annos... Krohöm! Melkosta äpöstelyä, mutta kun... 😆

Veneessä suosimme yksinkertaista kokkailua. Tällä kertaa resepti siis oli:
-Naudan ulkofilee (pippuria & merisuolaa)
-Kesäperunat kuorineen & runsaalla voilla
-Punajuurisalaatti

Ja oli sit NIIN mureeta pihviä, että meinas vetää hiljaiseksi. Sellanen ehkä jopa raakaan taittuva medium koettiin parhaaksi. 

Päivisin mm. köpösteltiin pitkin Lootholman niemeä. Komeita rantoja, kallioita ja ihan huippupaikalla oleva grillimaja kallion päällä josta näkymät suoraan Lootholman poijuväylälle. Tännekkin pitää tulla grillaamaan seuraavalla kertaa! 

Niemen luonnon tutkintaa. Metsä täynnä marjoja, kuten tähän aikaan vuodesta kuuluukin. 

Hiekkarantaa

Vuokrasimme käyttöömme myös mitä siisteimmän menopelin. 
Sellasen kolmipyöräisen "polkuauton / sivuvaunun".
 Tällä kelpasi huristella Lootholmasta Kustaviin kauppaan ja syömään.
 Herätimme siinä tuuskatessamme hilpeyttä sekä itsessämme, että muussa liikenteessä. Huippunopeudeksi saimme kyseisen kulkupelin kanssa 48km/h. Mikä oli kyllä ihan riittävästi noihin ajo-ominaisuuksiin. Täytyy miettiä jotain tällaista kotiinkin, nimittäin niin paljon ko. pelin sarvissa molempia lapsetti ja nauratti. 

Kuten sanottu, polkuautolla keskustaan kauppaan ja syömään. 
Restaurant Grill tarjosi meille tapansa mukaan mitä makeimman fiiliksen / asiakaspalvelun ja heitti perään vielä todella hyvät sapuskat. Kiitos 😍

Pistäydyimme myös Kustavin Merineuleessa katselemassa. 
Mutta mitä vielä, ei siellä voi vain katsella... Jotain tarttuu aina mukaan. 
Positiivista on, että liikeessä ei ole yhden ainutta krääsää myytävänä. Eli mahdollinen heräteostos on väkisinkin järkevä ja hyödyllinen. Terkut Merineuleen mukaville naisille 😍

M/S Justiinan peräosassa on levähdystauoilla mukava nauttia kuumia juomia ja kirjoitella vaikkapa blogia. Jokainen päivä, iltasauna ja hyvä ruoka vei meistä täysin mehut. Illalla rauhoituimme vain ihastelemaan auringon laskua, tyyntyvää vettä ja hiljaisuutta. Emme varmasti koskaan ole kumpikaan istuskelleet näin pitkiä aikoja veden äärellä täydessä hiljaisuudessa. Kalojen molskinta oli ainoa hiljaisuuden rikkova ääni, eikä sekään tietysti ollut häiritsevää, päinvastoin.

Vietimme Lootholmassa yhteensä 5 ihanaa päivää. Vieläkin jäi paljon tekemättä / kokematta. Mutta pääasia on se, että ajasta jäi todella mahtavat muistot. Ne tulevat takuulla vetämään meitä magneetin lailla takaisin.

Kiitos Tiina & Lootholman väki. Uniikki kokemus jonka teki mahdolliseksi uniikit ihmiset. 
💝

4 kommenttia:

 1. Wau mitä kuvia ja maisemia ! Itse tosin vesillä pahoinvoinnista kärsivänä, en voi nauttia kaikesta kauniista mitä luonto ympärillä tarjoaa. Onni niillä, jotka niin pystyvät tekemään :) Hyvä päivitys !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) No onneksi siellä meidän kotikonnuilla voi nauttia luonnosta Hiekkasärkillä lähellä merta ja tietty ne upeat metsät missä kävellä / lenkkeillä.
   Tunnelmallista syksyä Kalajoelle :)

   Poista
 2. Tulin ekaa kertaa kurkkimaan, kun teidät Me Naisista bongasin ja blogi oli minulle uusi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Katja :) Kiitos kun tulit tutustumaan. Täältä tullaan vastavierailulle. Tunnelmallista syksyä :)

   Poista