maanantai 18. joulukuuta 2017

Kapteenskan imelletty perunalaatikko



Kun viime jouluna kerroin rakkaalleni tekeväni imellettyä perunalaatikkoa vastasi Welmeri tuhahtaen, että "no joo, sama ku perunamuussia söis".
Vaan kuinka kävikään?
Tänä jouluna jo oikein vesi kielellä odotetaan "Pohojammaan Justiinan pottulooraa"!
Niin hyvää se kuulemma on! Ja sekö se vaimon syräntä lämmittää 💓




Ohje on äidiltäni vuodelta 1985 ja siihen on lisätty pieni kapteenskan twist.

Keitetään kilo perunoita, jotka soossataan ja sekaan laitetaan puoli desiä vehnäjauhoja.
Annetaan imeltyä lämpimässä paikassa 2-4 h tai yön yli.

Kuten ensimmäisestä kuvasta huomaatte rakkaat lukijamme, meillä Tuiskulassa ei käytetä sähkövatkainta. Meillä pyöräytetään taikinat lihasvoimalla kotikutoisiksi. Lopputulos on näin hiukan rujompi kuin sähkö-braunilla pyöräytetyt soseet. 


Imellettyyn perunasoseeseen lisätään  
3 rkl siirappia
2-3 tl suolaa
n. 6 dl maitoa
60 gr sulatettua voita tai margariinia
n. 1/4 tl muskottipähkinää

Laita voideltuun uunivuokaan. Jätä hieman tilaa, ettei poreile yli.
Päälle lusikalla nautisia aaltomaisia kuvioita, ripaukset korppujauhoja ja nokareet voita.
Meillä tietty käytetään sitte merisuolaa, oikiaa voita ja punasta maitua!


Paista perunalaatikkoa 150 astetta 1,5-2 h 


Omnomnom 😍

Tykätäänkö / syödäänkö teillä imellettyä perunalaatikkoa?
🎄🎄🎄🎄🎄

2 kommenttia:

  1. Ihan mahtavaa ja vielä käsivoimin. Myönnän etten syö, en laita ja ukille ostetaan se oma hänen pikkuloota kaupasta. Hienoa, että teillä on perinteita. Mukavaa päivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia 😙
      Tomeraa tiistaita halausten kera ❤

      Poista