torstai 14. joulukuuta 2017

Welmerin joulukalenteri, päivä 14


Päivä nro.14... Toi tullessaan vanhan kunnon salmarin! OMG

Tämä uljas tuote tuli myyntiin uudeksi vuodeksi 1993. Minä olin tuolloin vasta 14v ja haaveilin lähinnä mopoista, mutta muistan kyllä minkä haloon tämä tuote aiheutti. Viina oli nyt niin hyvää, että pelättiin sen lapsillekkin maistuvan jne. Noh, kuten kaikessa kouhkaamisessa... Aallokko laantuu hetken päästä ja järki palaa peliin mukaan. Näin myös salmarin kanssa, joka nykyään on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisessa juomakulttuurissa. 


Naurahdin tuossa juuri vaimolleni, että tästä voisi lätistä ihan "lihasmuistillakin". Mutta puraistaan nyt ja oikeen makustellaan...

Kossuhan ei ole mikään meikäläisen lempparijuoma, mutta salmiakkimallina se menee. Salmiakista huolimatta, kossun ominaismaku tunkee hieman läpi... kuitenkin siedettävästi ja tavallaan tässä suhteessa asiaankuuluvasti.

Onkohan tämä eka kerta kun siemailen vain yhden salmarin ja siinä se? Salmarihan on tunnetusti sellainen "otetaan prikallinen jos otetaan ja villiinnytään" tyyppinen karnevaalituote. Samaan tuotekategoriaan kuuluu myös aikaisemmin arvostelemani Jägermeister. Muita vastaavan tyyppisiä tietysti tequila ja erilaiset minttuviinat... Näillä kaikilla tuotteilla on efekti, jota ei kenellekkään täys-ikäiselle ja asiaan tutustuneelle tarvitse sen kummemmin selittää. 😆

Tämän enempiä kursailematta, salmari on omalla tavallaan ainutlaatuinen. Ei mielestäni aivan legendan tasolla kuitenkaan. Tämä siksi, että esimerkiksi pöytäviinapullolla joka täytetään salmiakilla tai turkinpippureilla (annetaan muhia viikko) > pääsee hyvin lähelle salmarin tyyppistä makuelämystä.

Pisteet skaalalla 0-10:

8,5

💡 Koskenkorva Salmiakki / Alko


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti