sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Welmerin joulukalenteri, päivä 17


17 päivään herättiin pienessä kinkkuähkyssä.

Aamuähkyyn auttoi koirien kanssa lenkkeily Hakkenpään maastossa. Saimme taas tälläkin lenkillä seuraksemme merikotkan joka liiteli uljaana ja äänettömästi meren yllä. Komea näky, joka ikinen kerta!

17 päivän kalenteripussukka piti sisällään Fisushotin 😆

Tanskalainen Fishshot virallisemmin...


Vaimo se osaa, yritä tätäkin nyt sitten arvostella?

Tähän makumaailmaan tuli tutustuttua nuorempana lähinnä namujen kautta. Fisupastillihan on oiva suun raikastaja ja varsin komeen makunen muutenkin.

Puraistaampa: Maku ei yllätä, fisulle maistuu...

...

Etiketin kalastaja syydwesteineen sopii tähän viileään makuelämykseen kuin nappi silmään. Voin mielessäni kuvitella kuinka kylmää puuhaa on kalastaa syksyisellä / talvisella merellä. Hetken kun asiaa pohtii, niin kaupan kalatiskin silakkafileet saa ihan uutta arvostusta. En ole koskaan ollut hommissa troolarilla saati, että olisin itse kalastellut syksyisissä keleissä. Mutta merellä olen kyllä ollut kovissakin pakkasissa. Tää fisushotti tuo mieleen sen hyytävän kylmyyden joka eritoten avonaisella merellä on talvisin. Jääkannen muodostuminen on tässä suhteessa iso helpotus, koska se vie hyytävän kosteuden mennessään.

Mieleeni on pureutunut parin vuoden takainen reissumme M/T Kiislalla Porvoosta Ouluun & Kemiin. Talvea jo tuolloin odoteltiin, mutta silti -27 asteen pakkanen yllätti kovuudellaan. Toki keliin oltiin varauduttu, eikä se mitään hämminkiä meille tuonut mukanaan. Mutta muistan kuinka kansikierroksella tuossa pakkasessa, avonaisella merellä ja vastatuuleen ajettaessa OLI KYLMÄ! Torpan suojasta kun kuulan työnsi kannelle niin tuntui et naama irtoaa, kirjaimellisesti. Tuon tyyppistä kylmyyttä ei tapaa kuin avomerellä.

...

Tämä drinksu toimii hyvänä sanansaattajana kylmille olosuhteille. Se tuo viileän henkäyksen tullessaan ja 30 voltin jämäkkä alkoholipitoisuus pitää huolen siitä, että viileän henkäyksen jälkeen rintaan siirtyy lämmin tunne.

Loistava ja omalaatuinen tuote. Fisu on lisäksi todella hyvää. Toisin kuin arvostelemassani salmiakkikossussa, tässä ei maistu viina yhtään tavallaan läpi. Mihinkähän viinakseen tämä on blandattu? Vodkaan?

Pisteet skaalalla 0-10:

10

💪

💡 Fishshot / Alko


 

2 kommenttia:

 1. En tiedä onko tämä ihan sama drinksu eri pullossa, mutta mies tykkää vastaavaa Fisherman's shottia pitää perhokalastusreissuilla mukana ja naappaista joskus pullosta pienen shotin ja on kuulemma todella hyvää. Tämä vaimo ei ole rohjennut maistaa. ;)

  Mukavaa uutta viikkoa teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se taitaa sama olla 😄 Täällä vaimo on maistanut, mutta ei kuulu suosikkeihin 😂
   Ihanaa jouluviikkoa Tiia ❤

   Poista