lauantai 9. joulukuuta 2017

Welmerin joulukalenteri, päivä 9


Päivä no.9

Tämän päivän tuote sai myös luvan odotella arviotaan reilusti iltapäivän puolelle, sillä voltteja tähän olueeseen on taiottu 9,4%.  😆

Tanskalaisen Munkebo Mikrobryg:in : Megingjord Barley Wine


Nimestään huolimatta kyseessä siis olut.

Yleensä en ole kovin vahvojen oluiden ystävä ollut, mutta annetaan tälle nyt tietysti mahdollisuus kun rakas vaimosein on sen eteen vaivaa nähnyt.

Ensipuraisu:

Voi luoja... Jotain viskositeetiltaan hiukan jäykempää tavaraa valahtaa makunystyröilleni. Eikä ole kaukana, etteikö tämä linimentti käännä suuntaansa samantien.

...

Kun suljen silmäni, voin kuvitella olevani jälleen teini-ikäinen. Kalajoen Teatteritalolla on tänä iltana "kötinät" (eli siis disco) ja minä olen parhaillaan isäpuoleni baarikaapilla "hämärähommissa". Harmikseni baarikaapista ei löydy muuta kuin tummaa olutta ja jotain makeaa punaviiniä. Vaan ei auta, jotain menolientä on kötinöihin saatava. Puberteetissani olen luonnollisesti nerokas ja improvisoin itselleni litran tyhjään kokispulloon 2/3 osaa punkkua & 1/3 osan tummaa olutta. 

Ilta on osaltani pedattu ja voin tyytyväisenä liittyä kaltaisteni seuraan nuorisotalo Alexin pihalle notkumaan & odottelemaan kötinöitten alkua. Jokaisella on mukanaan jotakin. Toisilla kiljua, laadukkaammilla herrasmiehillä itse valmistettua olutta (joka tosin maistuu ihan kiljulle) ja sitten on ne viinimiehet (joiden viini tosin maistuu ihan kiljulle). Sitten ollaan vielä me "iskän baarikaapin kääntäjät". Linimenttilajitelma on häikäisevä. 

Yhteinen nimittäjä koko seurueessa on se, että joka ainoa paikalle vaivalla hankittu juoma maistuu ihan kaamealle. Siellä sateen ripotellessa, muutaman katulampun himmeässä valossa ja vaimeiden yökkäyksien täyttämässä ilmapiirissä voi herkästi aistia tietyn tyyppistä sankaruutta. Mitäpä me miekkoset emme olisi valmiita kestämään jotta olisimme illan kötinöissä parhaimmillamme? Läpyskä lentäisi vapautuneesti ja jännitys loistaisi poissaolollaan... 

Näin me kossit. Arvatenkin jossain muualla tätä pientä kylää, pissaliisat harrastelevat vastaavaa toimintaa. Niistä rakas vaimoseni voisi varmaan kertoa enemmän? 😉

...


Mutta joo, siis tällaisia fiboja antaa tämä olut. On kyllä selkeesti kaameinta tavaraa mitä olen ihan hetkeen maistanut. En tiedä miten tällaisen nauttimisen itselleen perustelisi? Tossa kun kirjoittelin tätä tietysti täysin fiktiivistä tarinaa ja maistelin tuotetta, piti olla todella tarkkana ettei mökkiä täyttänyt vaimeiden yökkäysten ilmapiiri.

Pisteet skaalalla 0-10:

0,5

(Ja puolikas vain siksi, että maku kirvoitti mieleeni tuon fiktiivisen tarinan... )
2 kommenttia:

 1. Olipa tujua tavaraa! :)
  Kivaa lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanoppa muuta Tuula! Mäkin siitä hömpsyn maistoin ja huh huh :)
   Tunnelmallista iltaa <3

   Poista