maanantai 26. maaliskuuta 2018

Retun & Tahvon kömmänä, part 1

Rakas vaimosein sit meni ja diilasi meille viime työtörnini aikana lisää perheenjäseniä.

Rakkautta ja maan antimia
Toki olin hommassa heti messissä, olemmehan molemmat todella eläinrakkaita.

Tuiskulan poppooseen liittyy siis tässä muutaman viikon sisään pari belgianjättiä. Kyseessä on kanirotu... En ollut moisista kuullutkaan, mutta nytpä kuulin ja kohta ilmeisesti näen myös. 😍

Tuiskula on meille sellainen seikkailupaikka jonne ulkopuolisen maailman kouhkaaminen ei ulotu. Tämä on tärkeää ja sen eteen me teemme yhdessä töitä niin fyysisesti kuin henkisestikkin. Hommahan menee niin, että ensin sisäinen muutos (henkinen) jonka jälkeen pysyvä ulkoinen muutos on edes mahdollista... Ja näin ku arvot on kohdillaan niin pikkuhiljaa Tuiskula myös löytää tyyliään ikäänkuin automaattisesti. Ja kuinkas ollakkaan, aina vaan luonnonläheisempään suuntaan mennään. 

Olin siis enemmän kuin innoissani saadessani alkaa tuuskaamaan Retulle & Tahvolle paikkoja. Tämä kanirotu on luojan kiitos sellainen, että pärjää Suomen keleissä ulkosallakin. Kunhan on kunnon puitteet... Niitä siis pykäämään.

Tarkoitus on rakentaa pojille ulos sellainen häkki & koppi yhdistelmä joka sopii kallioisen pihamme yhteen metsäsaarekkeeseen. Paras tapa varmistaa maastoon sopivuus on tietysti käyttää maaston omia aineksia rakennustarpeina.


Kömmänän kellarikerrokseen tehdään pojille vilvoittava "man cave" tyypinen kesäkolo. Tuiskulan kalliotontti on kesällä kuuma kuin paistinpannu, joten viilentävä maapohjainen kivikellari lienee kiva ratkaisu? Yläkertaan tehdään sit eristetty talvikämppä.


Rakentelu aloitettiin rankapuiden keruulla omasta metsästä. Kolme puuta kivien päälle muotoon > ja siitä sitten etiäppään nikkaroimaan. Mä rakastan näitä rankoja, metsä on niitä pullollaan ja ovat mitä parhaimpia rakennusvärkkejä mihin tahansa mielikuvitus vaan antaa periksi.


Käsisaha, vasara & kirves. Siinä työkalut mitä tähän projektiin tarvitsee. Makean manuaalista ja suunnitelmien loistaessa poissaolollaan > henkisesti vapauttavaa.


Ensimmäisen iltapäivän tuotos. Aika epäilyttävän näköinen kyhäelmä rankoja. 😏

Yleensä elämässä homma toimii niin, että jotain asiaa saattaa pähkäillä & suunnitella vaikka miten pitkään. Mitä pidempään pähkäilee, sen suuremmat mittapuut / paineet saadaan aikaan ja koko hoito voi tätä kautta jäädä jopa toteuttamatta.

Monesti kannattaa yksinkertaistaa ja luottaa vain pokkana siihen, että elämä kantaa kyllä. Kun on toiminnan aika, niin tärkeintä on työntää projekti rullaamaan. Sillä mä olen huomannut, että jahka jotain ylipäätään saa liikkeelle se myös menee maaliin... 

"Vähemmän lätinää, enemmän tekemistä" 

Se on makee motto ja sai luvan toimia tässäkin. Pallo laitettiin pyörimään kun painelin metsään hakemaan ensimmäistä rankapuuta vailla mitään sen kummempaa ideaa.


Tän tyyppisessä tekemisessä on jotain egotonta. Kun ei ole plaania, ei piirrustuksia, ei mittoja, ei edes tietoa siitä millainen seuraava osa (rankapuu) tulee olemaan... Niin hassua kyllä, ei voi myöskään epäonnistua. Oman egon on pakko antaa moisen sekasotkun edessä periksi ja aito luovuus egon takaa pääsee puikkoihin, sitä huomaa ihan myhäilevänsä nikkaroidessaan. 

Pieni pala aitoa vapautta! 💓

Yksinkertaiset työkalut ja mittojen puuttuminen vain tukevat tunnelmaa. Puita sahataan "jiiriin" juuri miten sattuvat menemään. Yksikään puu ei ole suora eikä saman paksuinen. Mikä makean hallitsematon kaaos... ja silti kaikki tuntuu osuvan kohdalleen. Jokin puu ei sovi siten miten olit ajatellut, mutta seuraavassa hivakassa onkin pätkä joka sattuu ihan justiinsa paikoilleen. Mikään ei mene kuten ajattelet, vaan paremmin. Ohjakset kun ovat tälläkertaa jollain muulla kuin egollasi. 

Hyvä oppitunti siihen, mitä viisaus "elämä kantaa" itseasiassa tarkoittaa. Kantaa kyllä, muttei usein ollenkaan kuten sinä & ehdollistunut egosi haluaisi saati kykenee kuvitella. 


Vasarallahan ei osu mihinkään ellei oo muutama naula suussa. Mistä lienee tämäki tapa opittu? Mutta tiukassa on ja pysyy. 😊


Jossain vaiheessa tälläsin kömmänän katolle rangan ikäänkuin stoppariksi. Ettei vahingossa nikkaroinnista nauttiessaan rakenna pilvenpiirtäjää. Tuo saisi määritellä katon harjan ja koko kömmänän lopullisen muodon. Näyttää tulevan vähän loukeen muotoinen katto, kelpaa mainiosti. Loue kun sattuu olemaan meikäläisen mieli majoite. 😏
Oodi loukeelle Kun kerran harjapuu on nyt paikoillaan & kömmänän korkeus sitä kautta lyöty lukkoon, niin ylimääräiset rangat voi pätkiä mittaansa. 

Hehku avustaa projektia tunkemalla kirsuaan joka ainoaan väliin & roudaamalla iskän metästä hakemia rankoja työmaalta takaisin metsään. 😁Mä luulen, että jossain vaiheessa Hehkulle täytyy nikkaroida tänne tontille oma kömmänä. Sen verran haltioissaan se pyöri jaloissa ja tutki paikkoja.


Yläkerran lattia tehtiin tontilta löytyneistä laudoista, joten pääsee nekin tuolta maastosta käyttöön. Mikään parkettihan se ei ole, mutta kanien tulevan pehkun aluseksi varmasti riittävän toimiva. 


Poikien kellarikerroksen "man cave" saa kaksi oviaukkoa. Toinen varjon puolelle & toinen aurinkoon. Kaamee roudaaminen oli näissäkin kiven murikoissa. Salille ei tarvinnut tänä päivänä kiiruhtaa ollenkaan. 😆Olisko se Hehku hyvä tässä?Parin päivän tuuskaamisen jälkeen lopputulos näyttää tältä.

Ihan loistava, vaikka itse tässä kehutaankin. Mut tarkoitan lähinnä sitä, että tekeminen on ollu niin makeeta luomista parhaimmillaan. Vaikka tähän nyt löisi tulet alle ja polttaisi maan tasalle, niin hukkaan ei olisi pari päivää mennyt todellakaan. 😊

Nyt hommaan tulee pieni tuumaustauko, sillä on aika miettiä vähän tuulensuojaa & eristettä tohon yläkerran väliseinään. Kattomateriaalikin aiheuttaa pikkasen mietintää, sillä maakatto oman metsän kasvustolla olisi tietysti se makein vaihtoehto...


Stay Tuned 😍


30 kommenttia:

 1. Vautsi, mielenkiintoinen projekti. Jatkoa odotellaan 😊 Mukavaa viikkoa teille ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanuus <3
   Auringon valoa ja hyvää tuulta <3

   Poista
 2. Tosta tuli jo nyt tosi hieno, kyllä tuolla poikien kelpaa köllötellä.
  Mukavaa viikkoa teille!

  VastaaPoista
 3. Kylläpä saa kanit komean kopin!! Tuolla kelpaa asustella!
  Ja tuleva "kanivahtikin" oli siellä työnjohtajan roolissa seuraamassa rakentamista! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanne <3 Työnjohtaja on ihan innoissaan rakentamassa mukana :D
   Kiva että löysin blogisi! :)

   Poista
 4. Siitä tulee varmasti hieno! Kiva projekti! Onpa teillä vähän lunta. Täällä on metrin paksuinen hanki, joka tuntuu, ettei sula ikinä.:D Hyvää pääsiäisviikkoa teille!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiiu <3
   Täällä on jo vähän auringonsäteiden voimasta alkanut kallio lumen alta pilkistämään, kevät <3 Ajattele, vuosi sitten oli jo veneet täällä vesillä, nyt ei toivoakaan...
   Ilon hippusia päivääsi <3

   Poista
 5. Vau! Hieno tulee. Apuna projektissa olikin ihan parasta A-luokkaa, Hehku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu <3 Hehku nauttii työnjohtajan roolistaan :D

   Poista
 6. Tuosta tulee kyllä kerrassaan upea. On jo nyt tosi hieno!

  VastaaPoista
 7. Ooo, ihanaa kun tulee pupuja! Onnea jo etukäteen tulevista jäteistä! :) Minä olen jo vuosia miettinyt, että jos joskus meidän p"töpöjengiin" sellaisenkin hankkisi - nyt kun niitäkin on jalostettu useita värejä, eivätkä ole enää kaikki luonnonharmaita tai valkoisia punasilmäisiä, jotka eivät ole niin omia lempivärejäni :) Noh, nyt on ollut jo yli vuoden allergiaa ilmassa, niin juuri päätin vähentää pupumäärää minimiin, että siedätyn kaikessa rauhassa uudelleen muutaman pupun kanssa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika <3 Me innolla odotamme Retun ja Tahvon kotiutumista <3

   Poista
 8. Voi miten tuleekin hieno kömmänä (hauska sana:)) Vaan tottahan sitä upeaa jälkeä tulee kun on tuo ihana työnjohtaja tarkkailemassa..Hehku♥ Mukavaa pääsiäisviikkoa sinne teille♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanuus <3
   Lämpimiä ajatuksia halien kera <3

   Poista
 9. Hieno mökki tulee kaneille :) Mikäs siellä on ollessa

  VastaaPoista
 10. Siis ihanaa teillekin tule kaneja <3 On heillä ihanat oltavat ja totta kanit kyllä pärjää varsin mallikkasti pihalla kesät talvet.
  Kivaa pääsiäistä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi joo, me niin innolla jo odotetaan Retua ja Tahvoa kotiin <3
   Kiitos Souliina, aurinkoista pääsiäistä <3

   Poista
 11. Onnea perheenlisäyksestä ja niin se vähän meilläkin on ollut, että aina on tilaa "yhdelle". Hieno koti siellä kehkeytyy ja ihan parasta, kun itse osaa tehdä ja vielä omista puista nikkaroida.

  Sydämellistä pääsiäistä teille molemmille ja kaikille karvaisille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia-rakas <3 Se on just niin että "MORE THE MERRIER" :D <3
   Rakkautta ja iloa pääsiäiseen <3

   Poista
 12. Onnittelut suloisesta perheenlisäyksestä, kanit ovat ihania lemmikkejä. Kaneille tulee kyllä huikean hieno kesämaja! Mukavaa pääsiäistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piia <3
   Auringonvaloa ja ihania ajatuksia teidän pääsiäiseen <3

   Poista
 13. Meillä jo lapsetkin odottaa niitä kanikuvia. Hieno on asumus kaneille.

  VastaaPoista
 14. Ihana tuo ajatus siitä, että mikään ei mene niin kuin ajattelit, vaan paremmin. Täydellistä elämänviisauuta ja niin totta. Nyt, kun elämäni tuntuu taas aivan mielettömän ihanalta, kaiken kuran ja ahdistuksen jälkeen, niin tajuan, että näinhän sen pitikin mennä. Tämä meni vielä paremmin, kuin joskus olin ajatellutkaan, ero oli parasta mitä minulle tapahtui.
  Kanikuvia odotellessa <3
  Ps. Mun lempinimi on joidenkin ystävien keskuudessa Retu ;)

  VastaaPoista
 15. Komean näköinen maja tulossa pupuille :)

  VastaaPoista