keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Pieni suuri sairastaaUniversumi järjesti hieman haasteita Welmerin merellelähtöpäivälle. 
 Seilausjakson alkamisen lisäksi pala kurkussa kasvoi suunnattomasta huolesta, kun meidän "pieni suuri" Hehkumme sairastui ensimmäistä kertaa.

Yllä olevassa kuvassa olemme jo tulleet eläinlääkäristä ja viemästä Welmeriä lentokentälle. Potilas Hehku meni suoraan nukkumaan sohvalle. Laitoin hänelle tyynyksi Welmerin pyjaman jonne se hautasikin heti kuononsa ja alkoi kuorsaamaan.
Ikävöivä potilaamme.


Perjantaina iltapäivällä Hehku alkoi kuolaamaan todella paljon. Hehkullahan ei ole tapana kuolata juuri ollenkaan, joten hälytyskellot alkoivat soida. Nyt ei ole kaikki kunnossa.

Mistä siis kiikasti?
Ihan normaalisti oltiin päivän aikana lenkit tehty, leikitty pallolla ja frisbiillä. Temmelletty Olivian, Retun ja Tahvon kanssa. Hehku oli myös syönyt, juonut & tehnyt tarpeitaan aivan kuten ennenkin.
Edellisen päivän lenkillä oli tassuun kyllä käynyt jokin, koska anturassa huomattiin isohko palkeenkieli joka Welmerin kanssa välittömästi puhdistettiin ja rasvattiin (vahva suositus Vetramil Paw Wax). Googlaillessamme eri syitä kuolaamiseen, yksi epäilyksemme olikin, että etutassu olisi sen verran kipeä. Hehku ontui selkeästi kävellessään, ja meidän poika on sen verran lujaa tekoa, ettei varmasti pienestä onnu. Päätimme jäädä seuraamaan seuraamaan tilannetta.

Seuraavana yönä Hehkun olo huononi, se tuli herättämään meidät 0230 ja kiipesi sänkyyn väliimme nukkumaan. Kuolaa valui älyttömästi ja pyyhkeitä sai vaihtaa kuiviin todella taajaan. Welmerin lähdön takia, meillä oli aamuyöllä muutenkin herätys ja päätimme matkalta lentokentälle soittaa päivystävään eläinlääkäriin. Olemme asioineet aikaisemminkin Evidensiassa Naantalissa ja iloksemme huomasimme että heillä on myös 24h päivystys Evidensia Raisiossa.

Saimme heti samalle aamulle ajan. Vein rakkaan Welmerin ensin kentälle ja siitä suoraan minä itkien / Hehku uikuttaen ajoimme Raisioon jossa pääsimme Evidensian ystävällisen henkilökunnan huomaan.


Hehku rauhoitettiin ja tutkittiin huolellisesti. 
Hampaat erinomaisessa kunnossa, suusta ja nielusta ei löytynyt mitään ylimääräistä, henkitorvessa / ruokatorvessa ei vierasta esinettä, vatsa ihan pehmeä ja normaalin oloinen. 
Johtopäätös oli, että Hehkua närästää. Olisiko pihalammessa uidessaan hörppinyt lammen suovettä, joka nyt aiheutti vatsanväänteitä? Hehku sai lääkettä pahoinvointiin ja närästykseen.
Kotiin päästyämme päivä meni hiljaisuudessa, meidän "pientä suurta" potilasta hoivatessa. Hehku nukkui rauhotuksen / herätyspiikin aiheuttamaa väsymystä pois ja kuolaaminen jatkui. Sain hyvät kotihoito-ohjeet, jonka mukaan mentiin.

Illalla alkoi Hehkuli hieman virkkumaan. Heti jaloilleen päästyään sen piti päästä ulos kiertämään tonttia ja etsimään onko Welmeri (meidän oma tuuska-jooseppimme) siellä jossain touhuamassa. Hehku & Welmeri kun tekevät tuolla ulkona aina kaikki hommat yhdessä.
Oli sydäntä raastavaa nähdä Hehku kipeänä ja ikävöivänä. Oliviakin oli ihmeissään kun isosta möhköstä ei ollut leikkikaveriksi.

Lääkkeet ja lepo alkoivat puremaan ja muutaman päivän kuluessa Hehkuli virkkui omaksi touhukkaaksi itsekseen. Tänään on jo lenkillä nelistetty vinhaa vauhtia rankapuita raahaten.
💓"Pieni suuri" potilas perheineen kiittää hyvästä ja huolehtivasta hoidosta Raision Evidensian
 Tovea ja Iidaa.Seuraavaksi onkin ohjelmassa matolääkkeet ja punkkisuojat.
Bayvantic vet paikallisvaleluliuos on tuttu tuote, mutta mites noi punkkipannat?
Nappasin niistä esitteet apteekista; Seresto vet sekä Scalibor.

Onko teillä kellään kokemuksia ko. pannoista?

Mitä punkkisuojaa teillä laitetaan nelijalkaisille lapsille?

🐾🐾

Kiitos ihanista kommenteista ja viesteistä edelliseen postaukseen.
Ootte 💎

Minä lähden nyt lounaalle ja salille, mitäs siellä touhutaan?
Ihanaa päivää just sulle 😍


18 kommenttia:

 1. Meillä tuohon kuolaamisen lisäksi,kuului järkyttävä köhiminen ja ja liman oksennus.Hoidoksi annoin matokuurin.Joka on usein syynä tällaisiin vaivoihin.Eli matoja niin runsaasti,että painaa keuhkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hui, siksi onkin tärkeää madottaa koirat säännöllisesti. Me yleensä madotetaan syksyllä ja keväällä.
   Meillä ei ollut köhimistä, oksentelua ja puuppa oli ihan normaalia. Onneksi selvittiin närästyksellä.
   Kivaa päivää :)

   Poista
 2. No hui mikä tilanne Hehkun kanssa. On tuo närästys ällöä ihmiselläkin, että voi vaan kuvitella miltä se on hänestä tuntunut.
  Onneksi nyt potilas on paranemaan päin <3 Haleja sulle Nina ja Hehkulle myös <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Outi <3
   On ollut kyllä mahtavaa taas temmeltää ja touhuta kun Hehku parani <3 Nyt onneksi tietää mitä voi antaa koiralle närästykseen, jos sellainen tarve tulee.
   Haleja ja ihanaa päivää <3

   Poista
 3. Voi, pientä. Onneksi voi jo paremmin. On kamalaa, kun lemmikki sairastaa. Se kun ei osaa kertoa, mikä on hätänä.
  Meillä on ollut noita pantoja ja hyvin ovat toimineet. Itse sain naamaani karmean ihottuman tuollaisesta pannasta, kun laitoin pannan koiralle ja hipaisin samalla kädellä kasvojani. Viime kesästä lähtien Mikki on saanut punkkikarkotteen kerran kuussa annettavana tablettina. Mikillä oli kaulassa hotspot, joten ajateltiin säästää kaulaa ärsytykseltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu <3 Täällä on toivuttu, se on ihanaa.
   Piti oikein googlata että mikä on hotspot. Toivotaan ettei sitä Mikille enään tule. Minäkin apteekista juuri kyselin tableteista, pitää pyytää vaan eläinlääkäriltä resepti siihen.
   Ihanaa päivää <3

   Poista
 4. Onneksi Hehku voi jo paremmin <3 On se aina iso huoli noista karvalapsistakin <3 Tsemppiä ihanainen <3

  VastaaPoista
 5. Hui kamala:( Mutta onneksi Hehku on paranemaan päin♥ Hurjasti halirutistuksia sinne, voi vaan kuvitella kuinka paljon tuollainen säikäyttää.. Meillä on käytetty frontline comp liuosta, joka on kyllä tuntunut oikein tehokkaalta! Leppoisaa keskiviikko iltaa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana <3 Täällä jo temmelletään entiseen tahtiin :)
   Kiitos vinkistä, punkit on niin ällöjä että tehokas lääke saakin olla...
   Haleja sinne Päden pajalle <3

   Poista
 6. Voi Hehkua. Onneksi on jo paranemaan päin ♥
  Lemmikin sairastaminen on aina yhtä kamalaa ja itse pelästyin tosi paljon kun pieni pappakoiramme (5,7kg) alkoi köhimään ja kuolaamaan voimakkaasti, ja sitten se alkoi tärisemään, joten luulin että se on syönyt jotain myrkkyä. Lääkärille menimme melkoisella vauhdilla ja siellä sitten selvisi että sillä oli "vain" voimakasta närästystä. Vähärasvainen ruokavalio on auttanut ja tuosta ensimmäisestä närästys"kohtauksesta" on nyt jo yli 2 vuotta aikaa.

  Meidän koirille on nyt kahtena kesänä laitettu Frontline Comp-liuosta, joka on tosi hyvin pitänyt punkit poissa, eikä kummallakaan ole huomattu tulleen siitä mitään haittavaikutuksia.
  Tsemppiä sinne sinulle ja Hehkulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku <3
   Toivottavasti sielläkin närästys pysyy aisoissa, ainakin nyt tiedetään mitä voi antaa jos sellaista tulee.
   Ihanaa päivää ja rapsuja koirille <3

   Poista
 7. No voi sun. Onneksi kaikki kääntyi parhain päin . Ne kun osaisi puhua olisi kaikki paljon helpompaa .

  VastaaPoista
 8. Enpä oo koskaan tajunnut, että koiraakin voi närästää! Voi raukkaa, se on kamala vaiva!
  Onneksi saitte hyvää hoitoa! ❤

  Täällä hoidetaan pientä ihmispotilasta joka venäytti nilkkansa trampalla oikein kunnolla. Onneksi ei murtunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tullut meilläkään mieleen...
   No ohhoh, onneksi ei murtunut! Pikaista paranemista sinne ja ihanaa sunnuntaita <3

   Poista
 9. Voi Hehkua, onneksi vaivan syy selvisi ja vointikin kääntyi paremmaksi <3 En ole tiennyt, että koiriakin närästää! Hyvää vappua ja ihanaa alkavaa toukokuuta teille <3

  VastaaPoista
 10. Kiitos Piia <3 No ei mekään osattu edes aavistaa että siitä olisi kyse. Onneksi sellainen vaiva, että lääkkeet auttoi.
  Ihanaa toukokuuta ja hauskaa vappua teille sinne <3

  VastaaPoista