maanantai 16. huhtikuuta 2018

Retu & Tahvo ovat kotona


Noniin, päivien yhteinen uurastus kopin / häkin kimpussa palkittiin kun Retu & Tahvo saatiin kotiin. Voi sitä ihmetyksen ja tyytyväisen nelistyksen määrää mikä nyt tässä pihamme keskellä olevassa metsäsaarekkeessa vallitsee. Pojat meinaan nauttii! 😍

Ja tiluksen isäntä & emäntäkin nauttii. Onhan ne sulosia ja niin herkkiä... Meillä molemmilla on ollut pienenä kaneja lemmikkeinä, mutta eihän sitä ollenkaan muista miten näitä tulisi käsitellä. Onneksi saatiin hyviä vinkkejä Marketalta. Niillä päästiin hyvin alkuun. 

Päivää ennen poikien kotiutumista, rakenneltiin vielä verkkoaitaa niiltä osin ku se meitä epäilytti. Ihan vimoseksi tehtiin pojille oma kyltti.

Maalla kun asutaan, ei heinän saaminen ole ongelma. Kiitos vain avulias herrasmies Hakkenpäästä. Tällä 200 kilon rullalla pärjäilläänkin kummasti.


Sisutettiin poikien kömmänää heinillä. Yläkertaan vähän enemmän ja alakerran "man caveen" pikkasen vähemmän. Tuli tehtyä sen verran reilu koppi, että heinääkin tuonne menee yllättävän paljon. Mut nyt niiden kelpaa kaivella sinne tunneleitaan.

Tahvo tutustumassa kömmänän makuukammariin.

Olemme sopineet Taivassalon K-marketin kanssa siitä, että hävikkivihanneksia voidaan hakea sieltä Retun & Tahvon herkkupaloiksi. Makeeta et tällanen onnistuu, me annetaan tästä kaikki kunnia pikkupaikkakunnan hyvälle hengelle. Juuri tällaisten kodikkaiden juttujen takia, täällä on ihmisen helppo olla onnellinen. 

Tahvo köllöttelee kömmänänsä ovella, isännän elkein. 😉

Tiluksen isäntä oli tyystin unohtanut miten terävät ja vilkkaat käpälät näillä vesseleillä on. Käsivarressa on jomman kumman pojan sutimisjäljet hyvin esillä heti ensimmäisen iltapäivän jälkeen. Pitkähihasta siis vaan nöyrästi päälle kun aletaan poikia pyydystää! 😄

Hehku otti pojat hyvin vastaan. Me kokoonnuttiin koko perhe heti kotiin päästyämme tupaan takan eteen. Retun & Tahvon kuljetuslaatikko avattiin ja kaikki saivat tutustua toisiinsa. Hehku nuoli molemmat vesselit ihan läpimäriksi. Muttei puhettakaan että olisi ollut jollain tapaa metsästäväinen. Meille pieni yllätys, sillä metsälenkeillä rusakko kyllä saa Hehkuun vauhtia! Ehkäpä Hehku vaan on niin viisas, että se tajuaa tässä olevan uudet perheen jäsenet... Hehku nyt on muutenkin maailman lempein koira omalle väelleen!

Siitä saakka kun kanit on tulleet, Hehku on ottanut tehtäväkseen niiden päivystämisen. Se kiertää häkkiä, makaa ihan paikoillaan ja antaa pupujen tulla tutustumaan. Välillä sit villiinnytään ja juostaan häkkiä ympäri vähän riuskemmin. Tässä Tahvo & Hehku mittailevat toisiaan. 

Kiertovartio. Me ollaan bongattu tästä pihalta muutamaan otteeseen sellanen oikeen pöyhkeä ja hyvin voivan näköinen kettu. Mutta Hehku antaa sille kyllä aina niin kovat ritolat, että ollaan luottavaisia kanien turvassa oloon tässä suhteessa. Merikotkat puolestaan pitää kurissa metsäsaarekkeen hyvin ylhäältä suojaava puusto.


Illalla pojille sytytetään häkin oksaan myrskylyhty. Se luo kömmänään oman lämpimän tunnelmansa ja me voimme yläkerran makuuhuoneesta nähdä suoraan häkin vipellykseen halutessamme.

Miten makeita juttuja tällaiset on... Tämä loma on taas pitänyt sisällään niin lämpimiä hetkiä, että sitä tuntee kyllä täysin rentoutuneensa. Eläimet on mahtavia ja ne auttavat pelkällä olemassaolollaan meitä idiootteja olemaan pikkuisen enemmän läsnä.

Retulla ja Tahvolla on täällä nyt niin makeet tilukset, että niiden elämää on todella etuoikeus katsella joka päivä. Ja taas pienenä kääntöpuolena, kuinka paljon täältä nyt hatuttaa lähteä aikanaan seilaamaan? Ikävän määrä kasvaa taas uuteen potenssiin.

Kova juttu, pehmeät arvot ja tyyli vetää... Itseasiassa, maailman kovin juttu 😍

🐰 Retun & Tahvon kömmänä, part 1
🐰 Retun & Tahvon kömmänä, part 2
🐰 Retun & Tahvon kömmänä, part 3
26 kommenttia:

 1. Ihanat uudet perheenjäsenet! Onnea! Hieno koti ja vartiointi pelaa.. Hehku💖

  VastaaPoista
 2. Voi miten suloisia poikia teille tuli. Meillä on ollut kaksi kääpiökania. Pisimpään eli Prinsessa Krimou, ihana luppakorvan ja leijonaharjaksen risteytys. Kanit on ihania...paitsi ne kynnet :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi <3 Nämä on kyllä niin sulosia, on hellyttävä seurata kun Olivia, Hehku ja puput seurustelee keskenään. Voi tee joskus postaus teidän kääpiökaneista, olisi ihana nähdä kuvia <3 Ihana nimi; Prinsessa Krimou... aww <3

   Poista
 3. Onpa suloisen söpöjä pitkäkorvia!
  Tosi ihanaan kotiin pääsivät!

  VastaaPoista
 4. Wau mitkä olot pupuilla, ihanaa! <3 Olettepa nähneet vaivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja <3 Tämä proggis oli mahtava treffiaskare yhdessä,nautittiin <3

   Poista
 5. Ihanat uudet perheenjäsenet. Onnea koko perheelle. Karvalapset saivat upean kodin <3 Mukavaa viikkoa teille <3

  VastaaPoista
 6. Söpöjä nuo Retu ja Tahvo. Onneks Hehku pitää kavereista huolen ja ajaa repolaiset pois tontilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tita <3 Juu, Hehkulla on herännyt oikein hoivavietti, suloista <3

   Poista
 7. Onnea uusista perheenjäsenistä ja mieletön koti heillä ja paljon rakkautta. Eläinten touhuja on kyllä huippua seurata. :)

  VastaaPoista
 8. Söpöt uudet perheenjäsenet. Itselläni oli myöskin lapsena oma kani, ihana kaveri.
  Mukavaa loppuviikkoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa, aurinkoa ja iloa loppuviikkoon sinne <3

   Poista
 9. Oi, miten hurmaava postaus. Minulla on ollut tosi pitkään haaveissa saada perheen lemmikiksi kani. Miestä vielä lämmittelen. Lapset ovat jo ihan innoissaan. Blogisi on todella hurmaava. Huutomerkki. Instagramin kautta sinua olenkin jo seuraillut, mutta nyt hyppään kyllä myös tänne blogin puolelle. Ihastuttavaa kevään odotusta ja terveiset Maitokahvimedian tiimiltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Mira-Marie, kiitos <3
   Pupuset ovat kyllä valloittavia, hienoa nähdä miten meidän Olivia ja Hehku tykkää näistä pojista ja ovat hellyttäviä toisilleen. Tänäänkin aamulla kun Hehkun kanssa pupulaan menimme, Retu ja Tahvo tulivat heti vastaan toivottamaan hyvää huomenta <3
   Ihanaa päivää <3

   Poista
 10. Voi apua, en kestä miten suloisia♥ Onnea uusista perheenjäsenistä ja kylläpä vaan Hehku ymmärtää että samaa perhettä ovat niistä pidetäänkin hyvä huoli! Niin hienon kömmänän teitte että kyllä kelpaa siellä pupujen nautiskella elostaan:) Haleja sinne ja ihanaa kevätpäivää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanuus <3
   Hienosti kyllä Hehku heitä hoitaa. Naurettiinkin tässä että taisi puput tulla Hehkulle lemmikiksi :)
   Rakkautta ja haleja viikonloppuun <3

   Poista
 11. Man cave, en ehkä kestä <3

  Onnea uusista tyypeistä, Retu ja Tahvo saavat olla äärettömän onnellisia, pääsivät rakkauden kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos murunen <3
   Man cave on ihan heidän lempparipaikka :)

   Poista
 12. Juon tässä aamukahvia ja Samu koira lämmittää jalkoja ja luen tätä teidän postausta, joka niin lämmittää sydäntä. Ihana Marketta, te, heinäpaali ja Kaupan hävikit jänöille, tässä taas kiteytyy se kaikki mikä ihmisissä on hyvää ja yhteisöllistä. <3

  Muiskuja teidän viikkoon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti Tiiaseni, kiitos <3
   Haleja ja muiskuja sinunkin viikkoon, nauti elämästä ihanuus <3

   Poista
 13. Onnea uusista perheenjäsenistä. Ovat kyllä suloisia. Ja tuo Man cave kyllä hymyilyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jani :)
   Kuinka ollakkaan, että man cavesta tuli Retun ja Tahvon lempparipaikka :)
   Makeesti on teillä ne nuotit siinä pöydällä esillä, taidanpa hyödyntää inspistä tänne meillekin, kiitos :)
   Ihanaa uutta viikkoa teille :)

   Poista