sunnuntai 13. toukokuuta 2018

Rahja ranchin elämää


Minitörni laivalla tuli päätökseensä, on aika keskittyä taas Rahja ranchin puuhiin ja unohtaa ympäröivän maailman hössötykset.

Tervetuloa kuvin mukaan loman alun tunnelmiin... 😍

Hehku on kasvanut mun 3 vkon. minityöjakson aikana taas astetta aikuisemmaksi. Pentukoiran piirteet alkavat olla mennyttä aikaa ja tilalla on todella komean uroksen jylhä olemus. Jos avaruuteen lähetettäisiin kuvaviesti ja humanoideille pitäisi koittaa yhdellä kuvalla selittää millainen on koira,  onnistuisi se Hehkun fotolla täydellisesti. Ainakin Hehku on juuri sellainen kuin meidän käsityksemme koirasta on, makunsa tietysti kullakin. 😉


Vapaalenkit maastossa, ne on Hehkun olemuksen takana. Metsäliikuntaa ei korvaa mikään, ja sen kyllä tästä pojasta huomaa. Mikään ei liene makeempaa kuin kutsuun vastaava kumppani? Hehku kun nelistää kohden, niin viime metreillä tulee mieleen hypätä sivuun. Toisinaan se kannattaakin, sillä poika ei oikein tajua kokoaan...

Kesä on alkanut toden teolla. Hehkulla on lenkeillä kuuma, mistä syystä varjoihin pysähdytään välillä huilaamaan. Lenkit myös ajatellaan niin, että Hehkulla on mahdollisuus käydä metsälammessa viilentymässä lenkin tuoksinassa. 

Meri, elementti aina läsnä kun täällä asustellaan. Ja kattokaa noita pojan takajalkoja, sieltä lähtee nimittäin. Se on ihan mykistävä välillä kattoa ku tämä vesseli ottaa "jalat alleen". Sit mennään ja rytisee... 😆


Aikuistuessaan Hehkulle on tullut häntään hieno irokeesi. Vahtihommissa kun se tuon hännän pöyhistää ja nostaa selkäkarvat pystyyn, niin kannattanee pysytellä kauempana.

Pupulassa Retu & Tahvo voivat paksusti. Pupusten häkkiä on vaimoseni hiukan työjakson aikana parannellut. Makeeta, kun mää seilaan niin vaimo pitää huolen täällä kotona kaikesta. On näissä Tuiskulan askareissa Justiinalla opeteltavaa, mutta asenne ratkaisee. 😍Tahvo on kasvanu 3 viikon aikana huomattavasti. 

Retu on vielä hiukan pienempi. Se on myös luonteeltaan arempi kuin Tahvo.

Ja sit tää meidän tyttö. Kide... Mikä energiapakkaus hän on. Ihan erilailla villi kuin Hehku oli pienenä. Tosta kun tyttö kasvaa niin on meidän miekkonen kyllä helisemässä. 😆


Hehku ei vielä tiedä, että tiluksilla on uusi valtiatar. Vähän samaan tapaan tyytyväisessä onnen unessa kuin minäkin. 😍 Me Hehkun kanssa bondataan näissä kuhnurin rooleissamme aika vahvasti. 😆

Olivia "the otus". On nykyään paljon tyytyväisempi, sillä Hehku purkaa energiaansa Kiteen kanssa. Olivia saa rauhassa vietellä eläkepäiviään. 

Lempeä jättiläinen.
Olivia & Kide tutustelee. 


Pennut istuu niin makeesti... Mikäs tossa on köllötellä, omalla kalliolla. 😏

Kide on makeen mallinen... Karva on pikkasen lyhyempää ku Hehkulla pienenä ja rakenne huomattavasti sirompi, kuitenki suht levee etumus. Muodot kohdillaan, niinku täällä Tuiskulassa on tapana olla. 😊


Ollaan polteltu kynttilöitä, myrskylyhtyjä, nuotiota... fiilistelty taas aitoja & yksinkertaisia asioita. Niitä missä se paljon etsitty onni on. 

Rahja ranchilla, Tuiskulassa... Elämä on juuri tällaista. Täältä ei haluaisi koskaan pois.

Naurettiin tossa yks päivä kauppareissun jälkeen, että luojan kiitos se on ohitte. Kaikki aika poissa täältä tuntuu ihan järjettömältä haaskaukselta.

Makee loman aloitus, justiin oikeella reseptillä...

Ja hei ihmiset, mikä keli! Varjossa +25 koko ajan. Auringossa, mitä lie... Mut nahka sanoo kyllä että tarpeeksi. Se on monesti niin, että toukokuu rokkaa. Niin näemmä tänäkin vuonna. Kesäkuu on egon odotuksiin nähden & juhannukset mukaan lukien karvasta kalkkia. Jotenkin varoen ounastellaan, että koska nyt oli pitkästä aikaa kunnon talvi (joskin vähän myöhässä). Niin jospa olisi myöskin kunnon kesä?

Jää nähtäväksi, elämänlaatuun ei keleillä ole tuon taivaallista vaikutusta.

Koska rakkaus 💗
19 kommenttia:

 1. Vaikka keleillä ei ole elämänlaatuun vaikuttamista, niin mikä tervetuloa kotiin keli. <3 Teidän eläinfarmi vaan kasvaa, mikä on huippujuttu, ei olisi meidänkään elämä niin värikästä ja elämäntäyteistä ilman erilaisia karvapalleroita.

  Aurinkoisia päiviä teille <3

  VastaaPoista
 2. Kuinka hullu tämä maailma olisi ilman lemmikkejä? Nää kaiken maailman karvakasat on yllättävän ratkaisevassa roolissa ihmisen mielenterveyden kannalta. Ne kun on aina läsnä ja niissä asuu rakkaus ilman egon verhoja. Se on semmonen voima mihin ei kirjaoppineet terapeutit taikka pillerit koskaan pysty. Eläköön lemmikit =)

  VastaaPoista
 3. Minusta on niin mukava käydä täällä blogissa vierailemassa kun aina tulee hyvälle tuulelle, sieltä välittyy niin ihana kiintymys eläimiin, toisiinne ja kaikkeen siihen mikä tekee elämästä elämisen arvoista♥ On teillä siellä kyllä niin ihana karvakamu jengi, hali rapsutuksia jokaiselle♥ Upeat on kelit olleet ja luonto alkaa vihertämään ihan silmissä:) Todella toivotaan että tuo kylmä talvi pitää paikkansa ja saadaan pitkästä aikaa nauttia kunnon kesästä! Leppoisaa alkavaa viikkoa sinne teille♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päde ihanista sanoistasi <3 Koko jengi kiittää hali rapsutuksista <3
   On ollut kyllä upeita päiviä, kesää parhaimmillaan.
   Halauksia sinulle ihanuus, nautitaan elämästä <3

   Poista
 4. Siellä näyttää kaikki voivan niin hyvin. Ihanaa kun pääsee luontoon liikkumaan vaikka joka päivä.
  Mukavia lomapäiviä teille sinne Tuiskulaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi <3
   Halauksia ja auringonlämpöä sinulle ja perheellesi, nautitaan joka hetkestä <3

   Poista
 5. Kivoja tunnelmia ja ihania kuvia karvakorvista :) Mukavia ja aurinkoisia päiviä teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana <3
   Nauttikaa tekin siellä koko poppoo auringosta ja lämmöstä <3

   Poista
 6. Mukavaa lomaa, toivottavasti säät suosivat pitkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Mukavia hetkiä ja auringonvaloa sinnekin :)

   Poista
 7. Taas linjoilla täälläkin, vaikka tuppaavat päivät menemään tuolla metsissä ja rannoilla. Ihana toukokuu saatiin tänne Norjaankin!
  Teillä on siellä niin seesteistä ja hyvää - kuvista välittyy onni ja hyvä olo!
  Karvalapset ovat aivan ihania ja pupuilla siellä mahtavat oltavat <3

  Hyvää lomaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianna <3
   Teillä on siellä niin upean näköistä, nauttikaa <3

   Poista
 8. Voi miten ihania kuvia pupusista ja karvaturreista! Näistä kuvista tulee aina koirakuume :) Rentouttavaa ja mukavaa lomaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piia <3
   Ihania hetkiä teille, nauttikaa auringosta ja lämmöstä <3

   Poista
 9. Ihania kuvia ja tunnelmia! Mukavia, ihania lomapäiviä teille sinne! <3
  Mä oon kans tuuminut että josko oikea talvi povaisi oikeaa kesää...
  Nauran itelleni, miten keski-iän läheisyys ilmenee..oon hullun iloinen kun pyykit saa hyvällä säällä nopsasti kuivaksi ulkona, ja tuoksuvat niin hyvältä! ;)
  Onnellinen oon siitäkin, kun lapset niitä vie tai hakee sisälle, aina ei itse ehdi.
  Jokin tavoite saavutettu; koti ei ole hotelli vaan kaikki osallistuvat, iän ja muiden juttujen mukaan. Onni tulee tosiaan pienistä asioista, ja lopulta ne pienet jutut onkin suuria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sumi <3
   Tiedätkö, minä iloitsen ihan samasta että pyykit saa liehua ulkona kuivaksi :) Liinavaatteetkin tuntuvat niin kivalle iholla ja tuoksuvat kesälle :)
   Ihania hetkiä Sumi teidän perheelle <3

   Poista
 10. Ensinnäkin ihanaa lomaa ja voi noita teidän karvakorvia <3 Hehku on upea! Ja en kestä Kide, siis mikä söpöläinen <3 Ja nuo pupulinokset, kyllä heidän kelpaa <3
  Ihan mahtavaa viikonloppua ja nyt jos ehtisin vierailemaan hieman useamminkin täällä, kun kaaosmainen kevät takana:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Souliina <3
   Sinulle myös ihanaa lomaa ja onnea uusiin tuuliin <3 Hali!

   Poista