maanantai 4. kesäkuuta 2018

Sherwoodin metsä

Mikä uusi yhteinen harrastus sopisi meille tänne Tuiskulaan?

Eräänä iltanasaunan vilvoittelutauolla se välähti, me aletaan opetella ampumista. Ei ruutiaseilla, vaan vanhoilla kunnon metodeilla. 

Olen itsekseni jo pitkään surffaillut mökkimies.com sivustolla, milloin mitäkin cuulia elämäntapatuotetta etsien. Tiesin siis, että siellä on myös makee valikoima erilaisia jousiaseita. 

Nopeasti sellainen sitten löytyikin. Ajateltiin vähän järjellä ja päädyttiin suht huokeaan ja kokonaisvaltaiseen pakettiin. Varsijousi on itselleni täysin uusi kokemus, ellei lapsuuden omatekemiä virityksiä lasketa mukaan. 

Päädyimme Hori-Zone Redback pistoolivarsijouseen.


Mökkimies toimittaa tuotteet nopeasti ja jo parin päivän odottelun jälkeen saimme hakea paketin kotiin ihmeteltäväksi.

Komea kokonaisuus:

36kg vetovastus
260km/h nuolen lähtönopeus
Punapistetähtäin
Käsivarteen kiinnitettävä "nuoliviini"

Mukana tulleilla ohjeilla jänteen kiinnittäminen sujui helposti, ja sit eikun kokeilemaan. 

Ensimmäisen nuolen ammuimme puuhun, mikä oli virhe... Sillä kumpikaan meistä ei tajunnut kuinka tehokas jousi on. Nuoli upposi puuhun niin syvään, ettei sitä siitä ehjänä irti saanut. 


Toinen maalitaulumme olikin sitten muovinen kanisteri, josta ensimmäisellä laukauksella ammuin ohi... Nuoli päätyi ulkohuussimme eristettyyn oveen & siitä läpi. UUUPS 😆


Tässä vaiheessa päätimme, että on aika rakentaa jouselle ihan oikea maalitaulu ja pehmustaa se jotenkin niin, että joka laukaus ei merkitsisi nuolen tuhoa.


Onhan se makea paketti. Kompakti ja TODELLA toimiva. Me ollaan molemmat edelleen vähän äimänä jousen voimasta ja tarkkuudesta.


Nuolet siististi nipussa, kuin lippaassa ikään. 

Jousen virittäminen sujuu helposti taittoperän kautta. Taittaminen on suht raskas liike, mutta oikealla tekniikalla se sujuu myös rakkaalta vaimoseltani. 


Ja tuo punapistetähtäin... Mun ensikokemus moiseen ja täytyy sanoa että on kyllä kaiken hehkutuksen arvoinen. Kuinka helppo ja toimiva!
Täihtäinkuvion saa itse valita, tässä valittuna punainen risti. Kokeilumme on osoittanut, että vihreä risti toimii meille päivänvalossa parhaiten. Punaiset kuviot sitten hämärää varten.

Tähtäimen kohdistaminen on myös ollut helppoa. Jousi on niin tarkka, että 30-50m matkalta ampuu helposti hyvän kasan tauluun... Riippuen minne kasa on ammuttu, tähtäimestä napsuja ylös/alas & oikeaan/vasempaan niin, että lopulta kasa on taulussa juuri siinä kohtaa minne tähtäätkin. Näinhän se homma menee.

Kun tähtäimen sai kohdalleen, niin osumatarkkuuskin on todella vaikuttava.

Nyt vaan harjoitellaan eri etäisyyksiltä, sillä tietysti mitä kauempaa ammut, sitä enemmän otat "ennakkoa" ylöspäin. Tätä ei meidän mielestä kannata tähtäimellä erikseen säätää. Me kohdistettiin tähtäin niin, että 30 metristä nuoli osuu juuri siihen minne tähtäät ja sitä kauempaa ammuttuna, täytyy tähtäyspistettä muuttaa ylemmäs etäisyyden mukaan. Tähän pitää vaan nyt saada sitten se kuuluisa "tatsi". Eikä se tule kuin harjoittelun kautta.

Mikä mainio yhteinen harrastus!

Olemme hommasta niin innoissamme, että tilasimme mökkimiehestä myös ihan aidon vastakaarijousen. Se ei ole vielä saapunut tiluksille, joten siitä oma päivityksensä sitten myöhemmin.

💘

14 kommenttia:

 1. Oi onpa hieno harrastus! Itse olen joskus pari kertaa päässyt kokeilemaan ja on kyllä tosi kivaa puuhaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on kyllä kivaa. Jotenki sitä pääseen mielessään lapsuuden kesiin katajajousineen =)

   Poista
 2. Kyllä vaan on tosiaan Robin Hood meininkiä siellä. Kiva, että löysitte yhteisen harrastuksen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehheh, joo... Meillä on täällä tontilla niin rutkasti tuota avointa kallioo, niin on tilaa harrastella myös tällaista. Tuntuu olevan tämä Tuiskulan kanssa puuhastelu kaikella tapaa yhteinen harrastus. Mutta huonompiakin harrasteita varmasti löytyisi. Kiva täällä on yhdessä mesota =)

   Poista
 3. Jousella ampuminen on tosi kivaa! Beibellä on metsästysjousi ja hän välillä säätää sen minullekkin sopivaksi. Hän kun on paljon pitkäkätisempi ja voimakkaampi kuin minä, en jaksa ja pysty ampumaan sillä, kun siinä on hänelle säädetty pituus ja vetovastus. Samaten tähtäimet ovat hänelle säädetyt, joten minä ammun niillä säädoillä niin sanotusti metsään! =D
  Olemme olleet pari kertaa esittelemässä jousimetsästystä ja -ammuntaa paikallisen metsästysseuran perhepäivillä. Meillä on myös sellainen pienempi "lastenjousi", millä on sitten perheen pienimmätkin pystyneet ampumaan. Jousiammunta on kiinnostanut tosi paljon myös naisia!

  Olen joskus saanut kokeilla oikein kilpajousella ampumista radalla. On kyllä kivaa! Jos joskus olisi ihan oikeasti aikaa, jousiammunta olisi kyllä kiva harrastus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mekin täällä nyt jännätään että miten rakas vaimo jaksaa virittää hankkimaamme pitkäjousta. Otettiin vetovastukseltaan sellanen "semi" malli, joten toivoa on... Ja oikea tekniikka lienee se toinen avain onnistumiseen.

   Onko miehesi metsästysjousi sellainen taljamalli? Niissähän käsittääkseni vetovastus voi olla melkoinen, helpottaa toki kun saa vedettyä kokonaan yli. Mä luulen että tossa meidän mallissa ei vastusta pahemmin pysty säätää? Koska siitä puuttuu kaikki "krumeluurit". Meillä olikin tarkoituksena opetella ampumaan ns. vaistolla, ilman tähtäimiä sun muita. Varmasti haastavaa ja vie aikaa ennen ku osuu edes ladon seinään...

   Tää pieni varsijousihan on tosi cuul, mutta tavallaan sitten myös todella helppo... Tähtäimen kun saa säätöihin niin tuolla osuu aina. Joten pitkäjousi tuo mukanaan vähän toisella tapaa haastetta.

   Poista
  2. Juu, taljajousi on Beiben metsästysjousi. 50 paunainen . Kun sen vetopituus on säädetty ampujalle sopivaksi vastus kevenee ja sillä pystyy näin tähtäämään jonkin aikaa.
   Beibe käy jänismettällä tällä jousella ja joskus saalistakin saa.
   Niin ja hänellä on vetolaite, jotta jousi olisi sormiystävällisempi jännittää. Ja muistakaa tekin hommata rannesuoja ja oikeasti käyttää sitä. Jos vetää nuolen niin sanotusti yli se suojaa jousta pitävää rannetta. Ja myös sitä, ettei jänne lyö kyynärvartta mustaksi. Mukavia jousihetkiä teille! 😃

   Poista
  3. Jep, toi on mukava taljajousen ominaisuus tuo vastuksen keveneminen täydessä vedossa. Joskus olen kaupoissa tuollasia koevetänyt, ja häijy tunne kun yhtäkkiä vaan helpottaa.

   Mehän ei maltettu heti jousen tultua olla kokeilematta sitä. Ja koska ollaan täysiä noviiseja niin tätä ylivetoakin tuli kokeiltua. Meni samantien rannesuojat tilaukseen kyllä ;) Mites se menee, kantapään kautta menestykseen... Hehheh

   Muita välineitä me ei meinata hommatakkaan. Rannesuoja ja nahkahanskat saa luvan riittää. Loput ominaisuudet pitää tulla ampujasta itsestään. Hauskaa ja haastavaa.

   Kiitos asiantuntevista kommenteistasi!

   Poista
 4. Teillä tuntuu olevan kyllä aina ihanaa, mitä ikinä keksitte yhdessä tehdä. Tuo on niin mahtavaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No yhdessä tekeminen on suhteen liima. Samanlaisia meidän ei tarvitse olla, mutta mielenkiintoa yhdessä puuhasteluun pitää kyllä löytyä ja myös löytyy. Olenhan mää mm. meikannu tuota Justiinaakin toisinaan, ihan vaan näiden äijäilyjen vastapainoksi ja taas kerran jotta on yhdessä hauskaa. Siinäpä olisikin muuten postauksen hauska aihe... Hehheh!

   Poista
 5. Tuohan näyttää hauskalta!
  Onpa todella tehokas kapine, onneksi teillä on tilaa! 😊

  Mä tykkään muuten meidän kodista ja tontista, mutta napurit vähän liian lähellä. Siksi ilmakivääritarkkuusammunnatkin ammuskellaan mummolassa..ettei satu mitään.😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä hauskaa. Ja tosiaan, täällä metikössä on tilaa remuta. Sopii siis meidän rachille oivasti tämä harrastus. Ainoa että karvakuonoista täytyy pitää lukua jatkuvasti etteivät eksy taulun takamaastoon kun ollaan räiskimässä.

   Poista
 6. Wuhuu ihan mahtava yhteinen harrastus <3 Aurinkoa päiviinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, wuhuuu =) Niin onkin. Ollaan molemmat tosi innoissamme. Nyt odotellaan tuohon pitkään jouseen lisää nuolia niin päästään sillä treenaamaan. Varmasti oma postaus siitäkin sitten tulossa.

   Poista